Fonduri nerambursabile pentru ONG-uri care doresc să deruleze acțiuni de implicare în comunitate

0

Noul apel de proiecte al Fondului pentru Inovare Civică (CIF) oferă finanțări nerambursabile pentru organizațiile neguvernamentale care doresc să deruleze acțiuni de implicare în comunitate. Finanțarea fiecărui proiect poate ajunge până la 60.000 de lei

Ajuns la cel de-al șaptelea an consecutiv, Fondul pentru Inovare Civică (Civic Innovation Fund – CIF) este un program de finanțare susținut exclusiv de donatori privați. Lansat în 2012 de Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile, programul își propune să catalizeze potențialul cetățenilor de a-și transforma comunitățile. Aproximativ 150 de proiecte au beneficiat de finanțare până în prezent. CIF este derulat începând cu 2015 în parteneriat cu Romanian American Foundation și beneficiază de sprijinul Enel România, Raiffeisen Bank și Ursus Breweries.

Cele două componente ale Fondului pentru Inovare Civică sunt: Inovare civică, respectiv Mobilizare civică în vederea accesului îmbunătăţit la energie.

Prin componenta Inovare civică, derulată încă de la început cu sprijinul Raiffeisen Bank, sunt eligibile pentru finanțare activități care mobilizează și responsabilizează cetățenii, initiațive de advocacy și monitorizare a instituțiilor sau autorităților publice, precum și activități de educație civică, formare a spiritului critic sau educaţie financiară care susțin implicarea cetăţenilor în viaţa comunităţii, contribuind astfel la rezolvarea unor probleme de interes comun.

Componenta Mobilizare civică în vederea accesului îmbunătăţit la energie, derulată cu sprijinul Enel România,

încurajează acțiunile de mobilizare civică ce vizează îmbunătățirea accesului la energie, abordând efectele sărăciei energetice. Ca și până acum, voluntarii Enel România își pot oferi experiența și cunoștințele în beneficiul proiectelor câștigătoare.

 

Pot candida în cadrul prezentului apel de proiecte al Fondului pentru Inovare Civică organizații neguvernamentale înființate în România, în calitate de unic aplicant sau în parteneriat cu alte organizații neguvernamentale, grupuri civice, instituții publice sau firme. Termenul limită pentru depunerea scrisorilor de intenție este 20 iunie 2018, ora 16.00, prin încărcare online pe platforma  www.finantare.fdsc.ro.

Mai multe detalii privind modalitatea de aplicare și criteriile de eligibilitate și de selecție a proiectelor se găsesc în Ghidul solicitanților, disponibil pe www.finantare.fdsc.ro.

Pentru detalii suplimentare, persoană de contact: Raluca Teodor, coordonator Fondul pentru Inovare Civică, Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile – telefon 0757.579.184, email raluca.teodor@fdsc.ro. 

Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile (FDSC) este o organizație neguvernamentală, independentă, înființată în anul 1994, la inițiativa Comisiei Europene. FDSC promovează o societate civilă puternică și sustenabilă, care contribuie la apărarea valorilor democratice, prin sprijinirea actorilor societății civile, mobilizarea de resurse, advocacy pentru construirea unui mediu favorabil, sprijinirea actorilor societății civile incluzive și întărirea cooperării cu celelalte sectoare. Mai multe detalii la www.fdsc.ro. 

Fondul pentru Inovare Civică (CIF Civic Innovation Fund) este un program de finanţare dedicat organizațiilor neguvernamentale lansat de către Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile (FDSC) în 2012, cu susţinerea Trust for Civil Society în Central and Eastern Europe şi sustinut de donatori privaţi din România (Enel România, OMV PETROM, Raiffeisen Bank și Ursus Breweries). Începând cu 2015, programul se derulează în parteneriat cu Romanian-American Foundation, care s-a alăturat FDSC în efortul de a încuraja comunităţile să îşi contureze propriile modele de dezvoltare şi implicare civică. Programul sprijină iniţiative care au potenţialul să schimbe mentalități şi să dezvolte spiritul civic. Status quo-ul local, regional sau chiar naţional poate fi schimbat atunci când cetăţenii se implică şi acţionează coordonat pentru apărarea intereselor lor şi ale comunităţilor din care fac parte. Mai multe detalii la www.fdsc.ro/cif și www.finantare.fdsc.ro.

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here