Razie organizată de Serviciul de Ordine Publică și Serviciul Rutier în județul Dolj

0

Vineri, 10 noiembrie 2016, în județul Dolj, a fost organizată o razie pentru prevenirea şi combaterea faptelor cu violenţă, a altor fapte antisociale dar și pentru creșterea gradului de vizibilitatate a elementului polițienesc

Polițiștii doljeni au vizat, în cadrul activităților desfășurate, și prevenirea evenimentelor rutiere, astfel urmărindu-se creșterea gradului de siguranță rutieră. Peste 190 de polițiști din cadrul formațiunilor de ordine publică, poliție rutieră, investigații criminale și jandarmi au participat la razia organizată de Serviciul de Ordine Publică și Serviciul Rutier.

Astfel, au fost instituite 32 filtre rutiere, în cadrul cărora polițiștii doljeni au verificat aproximativ 550 autovehicule, totodată fiind efectuate verificări și controale la 96 localuri de alimentație publică ( baruri, discoteci) .În cadrul raziei au fost legitiamte peste 760 persoane, 53 dintre acestea fiind controale sumar de arme albe. Polițiștii doljeni au constatat 8 infracţiuni, 6 dintre acestea fiind la regimul circulaţiei rutiere.

Ca urmare a abaterilor constatate au fost aplicate 167 sancțiuni contravenționale de peste 50.000 lei, 8 permise de conducere fiind reţinute în vederea suspendării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, iar 6 certificate de înmatriculare au fost retrase.

Exemple

· Polițiști din cadrul Formațiunii Rutiere Segarcea și ai Secției 13 Poliție Rurală Segarcea l-au depistat pe Ș.MARIN, 47 de ani, din Craiova în timp ce conducea un autoturism, în comuna Drănic, având o concentrație alcoolică de 0.96 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiindu-i ulterior prelevate probe biologice. În cauză a fost întocmit dosar penal.

· În cadrul raziei, polițiști din cadrul Politiei Orasului Dăbuleni l-au depistat pe F.TUDOREL, 40 de ani, din comuna Călărași, Dolj în timp ce conducea, pe strada Valea Călărașilor din localitate, un autoturism având o concentrație alcoolică de 1,53 mg/l alcool pur în aerul expirat. Polițiștii doljeni au întocmit în cauză dosar penal.

· Polițiștii din Dăbuleni l-au depistat în trafic pe Ș.ADRIAN, 41 de ani, din comuna Calarasi, Dolj în timp ce conducea un autoturism, pe strada Constantinescu Costel din localitate, fără a poseda permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. În cauză s-a întocmit dosar penal.

· Vineri, polițiști din cadrul Secției 6 Poliție Rurală Giubega și Postului de Poliție Galicea Mare l-au depistat, pe strada Eternității din comuna Galicea Mare, pe S.FLORIN, 20 de ani, din localitate, în timp ce conducea un autoturism fără a poseda permis de conducere și cu o alcoolemie de 0,25 mg/l alcool pur în aerul expirat. De asemenea, s-a stabilit că autoturismul este înmatriculat în circulație sub alt număr de înmatriculare, iar numărul montat pe acesta este atribuit altui autovehicul. Polițiștii doljeni au întocmit în cauză dosar penal conform prevederilor legale.

· De asemenea, în cadrul raziei, polițiști din cadrul Secţiei 7 Poliţie Rurală Pleniţa l-au depistat pe P.CONSTANTIN, 46 de ani, din comuna Pleniţa, Dolj în timp ce conducea un autoturism, pe strada A. I. Cuza din localitate, fără a poseda permis de conducere valabil pentru nicio categorie de vehicule. În urma testării cu aparatul alcooltest a rezultat concentrație de 0,70 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la Spitalul Băilești pentru recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. Polițiștii au întocmit dosar penal.

Loading...

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here