Parlamentul European dorește ca sistemele de asistență pentru șofer să devină obligatorii pentru toate vehiculele noi din UE

0

Parlamentul European dorește să reducă numărul de decese pe șosele, făcând ca sistemele de asistență pentru șofer să devină obligatorii pentru toate vehiculele noi din UE

Oare ideea de “zero victime pe șosele” în Europa este o utopie? Sau se va întâmpla mai repede decât ne gândim? Drumurile Europei sunt deja cele mai sigure din lume… Totuși, peste 25.000 de persoane mor în accidente rutiere în fiecare an în UE. Parlamentul European dorește să reducă această cifră prin introducerea obligativității montării sistemelor de asistență în vehiculele noi.

Dieter-Lebrecht Koch / Raportor EPP: “Indiferent că suntem șoferi, pietoni sau bicicliști – cu toții facem greșeli. Și, în aceste cazuri, sistemele de asistență automate acționează ca nişte copiloți silențioşi care ne ajută să evităm accidentele“.

Eroarea umană constituie cauza a peste 92% din accidentele rutiere. Ce anume sunt aceste sisteme de asistență pentru șoferi? Lucruri precum sistemele de frânare care detectează pietonii și cicliștii, sistemele de asistență la viraje pentru camioane, camerele pentru unghiul mort sau sistemele de asistență pentru păstrarea benzii. Singura problemă este costul, dar parlamentarii susțin că acest lucru poate fi depășit.

Dieter-Lebrecht Koch: “Toată lumea ar trebui să poată cumpăra o astfel de mașină. Tocmai implementarea pe scară largă a acestor tehnologii va face ca prețul mașinilor să nu sară în aer. Ele vor fi doar cu puţin mai scumpe“.

Există și bonusuri: aceste inovații tehnologice pot reduce consumul de combustibil, pot optimiza fluxurile de trafic și pot contribui la crearea de locuri de muncă.

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here