Miltiadis Kyrkos – vicepreședintele delegației pentru relații între UE și Turcia, explică starea actuală a tratativelor

0

Timp de ani întregi, Turcia și UE au cooperat pe probleme precum comerțul, imigrația și NATO. Tratativele privind aderarea Turciei la UE au început în 2005.

După o tentativă de lovitură de stat în 2016, Turcia a impus starea de urgență, care permite guvernului să eludeze statul de drept și să își reducă la tăcere oponenții politici.

UE afirmă că Turcia nu poate adera la Uniunea Europeană decât dacă situația drepturilor omului se va ameliora. Vicepreședintele delegației pentru relații între UE și Turcia, Miltiadis Kyrkos, explică starea actuală a tratativelor.

Miltiadis Kyrkos / S&D: “Este în interesul Turciei să pună capăt stării de urgență. Să elibereze jurnaliștii, pe șeful Amnesty International și pe cetățenii germani, precum și pe orice persoană încarcerată fără proces.

Tratativele de aderare cu Turcia au fost înghețate din cauza încălcării drepturilor omului și a consecințelor loviturii de stat. Nu sunt de acord cu imaginea unei Europe care alternează momeala aderării cu amenințările către Turcia atunci când aceasta nu face ce i se spune.

Trebuie să lucrăm pe baza capitolelor pe care le avem la dispoziție, demonstrându-le cetățenilor turci și guvernului Turciei că suntem aici pentru a-i susține, pentru a-i ajuta.

Este președintele Erdogan pregătit să accepte statul de drept, respectarea drepturilor omului, criteriile de la Copenhaga? Dacă da, să începem de mâine. Dacă nu, acesta trebuie să își asume răspunderea față de poporul turc pentru blocarea traseului către Europa. El trebuie să conducă Turcia către viitorul său, care, în opinia mea, trece prin Uniunea Europeană. Poziția Turciei în lume trebuie să se unească cu a Europei, dar aceasta nu se poate întâmpla decât dacă Turcia decide că aceasta este dorința sa.

Loading...

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here