Pompierii militari din cadrul ISU “Drobeta” al Judeţului Mehedinţi au acţionat, în intervalul de 22 – 23 noiembrie 2017, la 15 intervenţii.

0

Miercuri, 22 noiembrie 2017, la ora 09:22, un echipaj din cadrul Stației de Pompieri Vânju Mare a intervenit, la solicitarea IPJ, cu o autospecială de primă intervenţie şi comandă, pentru căutarea unei persoane dispărute, pe raza comunei Gogoșu. Au fost constituite echipe de căutare, însă persoana nu a fost găsită, forțele retrăgându-se la ora 15:30. La ora 16:07, căutările au fost reluate pe raza comunei Pristol. Persoana a fost găsită decedată de către echipajul de poliție, în localitatea Gruia, pe o proprietate a acestuia.

La ora 13:19, două echipaje din cadrul Gărzii de Intervenție Baia de Aramă au intervenit, la solicitarea IPJ, cu o ambulanță SMURD şi o autospecială cu modul de descarcerare, pentru deblocarea unei persoane din cabina unui autotren, staţionat într-o parcare din oraşul Baia de Aramă. Pompierii au acționat pentru deblocarea victimei, un bărbat, în vârstă de circa 55 de ani, care nu prezenta semne vitale. Acesta a fost declarat decedat de către echipajul SAJ.

La ora 15:24, două echipaje din cadrul Detașamentului de Pompieri Drobeta Turnu Severin au intervenit cu două autospeciale de lucru cu apă și spumă, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o autoutilitară, în localitatea Ghelmegioaia, comuna Prunișor, pe DN6. Pompierii au lichidat incendiul, care a cuprins compartimentul motor şi instalația electrică aferentă, precum și habitaclul autoutilitarei. Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost scurtcircuitul electric, produs de un conductor electric defect sau neizolat corespunzător.

La ora 20:26, un echipaj de paramedici din cadrul Stației de Pompieri Strehaia a intervenit cu o ambulanță SMURD la un accident rutier un autoturism a acroșat un gard, produs în localitatea Cârceni, comuna Grozești. La sosirea salvatorilor, două persoane au necesitat îngrijiri medicale, acestea prezentând traumatisme și escoriații minore. După acordarea primului ajutor medical, cei doi bărbați, cu vârste de circa 27, respectiv 31 de ani, au refuzat transportul la spital.

La ora 21:23, un echipaj din cadrul Gărzii de Intervenție Orșova a intervenit, la solicitarea SAJ, cu o autospecială de intervenţie, pentru transportarea unei persoane supraponderale, cu probleme medicale, de la domiciliu la ambulanță, pe strada Porțile de Fier din municipiul Orșova.

La ora 23:12, un echipaj din cadrul Detașamentului de Pompieri Drobeta Turnu Severin a intervenit cu o autospecială de lucru cu apă și spumă, pentru deblocarea ușii unui apartament, în interiorul căruia exista informația că se află o persoană, posibil cu probleme medicale, pe strada Cicero din municipiul Dr. Tr. Severin. Pompierii au acționat pentru deblocarea ușii apartamentului, în interior fiind găsit proprietarul, care se afla în stare avansată de ebrietate. După acordare primul ajutor medical, acesta a fost transportat de către echipajul SAJ la UPU Dr. Tr. Severin.

Azi-noapte, la ora 00:25, un echipaj din cadrul Stației de Pompieri Vânju Mare a intervenit cu o ambulanță SMURD la un accident rutier, în care un autoturism a derapat în afara părții carosabile, pe DJ 606, la ieșirea din localitatea Gvardenița, spre localitatea Bălăcița. În urma accidentului, au rezultat trei victime conştiente – doi bărbați, cu vârste de circa 28, respectiv 30 de ani și o femeie de circa 23 de ani, care s-au autoevacuat până la sosirea echipajului. După acordarea primul ajutor medical, victimele, ce prezentau politraumatisme, au fost transportate la UPU Drobeta Turnu Severin de către echipajele SMURD și SAJ pentru efectuarea investigațiilor medicale.

Serviciul SMURD din cadrul ISU Drobeta al judeţului Mehedinţi a intervenit la opt urgenţe medicale.

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here