Incendiu stins de pompierii vâlceni la Dobroteasa – în județul Olt

0
imagine - ARHIVĂ

Miercuri, 13 decembrie 2017, la ora 10.14, pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) „General Magheru” al Judeţului Vâlcea au fost solicitaţi în localitatea Dobroteasa, din județul Olt pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o casă.

Până la stingerea incendiului, a ars structura din lemn a acoperișului cu învelitoare din plăci de azbociment pe o suprafață de aproximativ 24 mp și bunurile existente în casă (elemente de mobilier și de uz casnic).

După aproximativ o oră și jumătate de la sosirea pompierilor la locul intervenției, incendiul a fost stins, înainte ca flăcările să se propage și la alte bunuri din restul gospodăriei.

Cercetările preliminare arată că incendiul s-ar fi declanșat după ce proprietarul locuinței ar fi folosit o sobă cu acumulare de căldură defectă, materialele combustibile din imediata apropiere aprinzându-se.

Pentru evitarea unor situații asemănătoare pompierii vă recomandă să respectați următoarelor reguli:

  • se interzice folosirea sobelor şi a altor mijloace de încălzire defecte, cu improvizaţii, supraalimentate cu combustibili sau nesupravegheate;
  • depozitarea materialelor combustibile se face la o distanţă mai mare de un metru faţă de sobele metalice şi de 50 de cm la sobele din cărămidă sau teracotă;
  • în faţa uşiţei de alimentare a sobei, pardoseala, combustibilă se protejează cu o tavă sau tablă metalică având dimensiunile de minim 70X50 cm;
  • cenuşa rezultată de la mijloacele de încălzire se evacuează periodic într-un loc stabilit şi amenajat în acest scop, fără pericol de incendiu şi numai după ce se sting complet resturile de jar.

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here