Viorica Dăncilă: Pilonul social european trebuie să asigure protecție și incluziune socială pentru toți cetățenii din UE

0

Viorica Dăncilă, delegaț eurodeputat social-democrat din România, atrage atenția, în Parlamentul European, că Pilonul social european trebuie să ofere un proiect pozitiv pentru toți cetăţenii europeni, indiferent de regiunea în care locuiesc, fiind de dorit ca acesta să se aplice în toate statele membre.

Într-o Europă în plină evoluţie a pieţei muncii este important să fie luate în calcul realitățile în schimbare de pe această piață – de exemplu digitalizarea avansată a societăţii necesită o dezvoltare a competențelor digitale ale forței de muncă. Este şi motivul pentru care trebuie să fie bine definit conținutul și rolul Pilonului european al drepturilor sociale, precum și modul în care s-ar putea asigura echitatea și justiția socială în Europa.

În prezent există deja o dimensiune socială puternică la nivelul UE. Este nevoie să se pună însă accentul pe creșterea contribuției Europei sociale la competitivitatea globală a Uniunii.

Consider totodată că Pilonul social trebuie să ofere un proiect pozitiv pentru toți cetăţenii europeni, indiferent de regiunea în care locuiesc, pe tot parcursul etapelor ciclului de viață. Cred de asemenea că este benefic ca prevederile acestuia să se aplice tuturor statelor membre ale Uniunii, pentru a asigura tutor cetățenilor egalitate de șanse, acces pe piața muncii, condiții de muncă echitabile, protecție și incluziune socială”, susține europarlamentarul PSD.

Eurodeputata Viorica Dăncilă a transmis mesajul în contextul dezbaterii de la Strasbourg pe tema punerii în aplicare a Pilonului European al Drepturilor Sociale, prilej cu care s-a discutat inclusiv despre politicile privind ocuparea forței de muncă și acțiunile pentru reducerea șomajului.

Loading...

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here