PNL Râmnicu Vâlcea solicită rediscutarea majorării de taxe şi impozite locale

0

Organizaţia Municipală Râmnicu Vâlcea a Partidului Naţional Liberal solicită Consiliului Local şi primarului Gutău Mircia reanalizarea / rediscutarea, cât mai curând posibil, a creşterii exagerate a impozitelor şi taxelor locale, adoptată pe 28 decembrie 2017.

Precizăm faptul că nu contestăm legalitatea noilor limite de impozite şi taxe locale, dar considerăm că este anormal ca locuitorii Râmnicului să plătească mai mult pentru rezultatele profund negative ale ”revoluţiei fiscale” a guvernului PSD împreună cu anexa sa ALDE.

De asemenea, vrem să reamintim opiniei publice faptl că Partidul Naţional Liberal a prezentat public, a explicat şi a denunţat, de nenumărate ori, efectele negative ale măsurilor fiscal-bugetare adoptate de PSD și anexa sa ALDE pe parcursul anului 2017. Totodată, PNL Râmnicu Vâlcea atrage atenţia că actualele niveluri de impozitare sunt plasate la limita superioară admisă de lege şi că efectul de creştere a sumelor pe care cetățenii le vor plăti în acest an este amplificat de cumularea creşterii ratei impozitului cu redesenarea zonelor de impozitare şi extinderea exagerată a zonei A.

Subliniem încă o dată că această creştere, una dintre cele mai importante decizii luate de Consiliul Local în ultimii ani, cu un impact major asupra tuturor locuitorilor din municipiul Râmnicu Vâlcea, a fost adoptată fără o minimă dezbatere publică și fără justificări.

Considerăm că râmnicenii trebuie să afle: cauzele acestei decizii – sumele care sunt pierdute prin deciziile guvernului PSD cu anexa ALDE, diversele alternative posibile dintre care creşterea impozitelor şi taxelor locale era numai una singură, nivelul acestei creşteri şi proiectele către care se vor îndrepta resursele suplimentare astfel colectate.

Apreciem faptul că Gutău Mircia, din poziția temporară de primar al municipiului, reacționează la criticile pe care le aducem „administrației” pe care o conduce, însă pe lângă faptul că explicațiile sunt derizorii și par a răfuială personală, acestea se dau în Consiliul Municipal și se adresează plătitorilor de taxe și impozite.

Ne menținem opinia că „administrația” Gutău este una nocivă pentru societatea și economia Râmnicului.

Loading...

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here