Precizări de presă privind introducerea unei alerte de călătorie pentru Republica Uzbekistan

0

Ministerul Afacerilor Externe informează că, pe fondul protestelor de stradă ample și al confruntărilor dintre forțele de ordine și protestatari în Republica Karakalpakstan (entitate administrativ-teritorială cu un statut special în cadrul Republicii Uzbekistan), autoritățile uzbece au instituit starea de urgență în perioada 3 iulie – 2 august 2022. În acest context, MAE recomandă cetățenilor români ca în perioada menționată să evite orice deplasare în această entitate administrativ-teritorială și să urmărească evoluțiile înainte de a planifica orice deplasare în zonă.

De asemenea, MAE informează că în Republica Karakalpakstan accesul la rețeaua de internet, precum și la cea de telefonie mobilă, poate fi întrerupt, limitat sau blocat. Totodată, în contextul măsurilor speciale presupuse de starea de urgență, pot exista restricții ale serviciilor de transport public, limitări ale circulației rutiere și/sau închiderea unor străzi sau zone publice.

MAE recomandă cetățenilor români care se confruntă cu o situație dificilă, specială, cu un caracter de urgență, să contacteze Ambasada României în Republica Uzbekistan la numărul de telefon pentru urgențe consulare (+998) 93 399 99 06.

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here