Incendiu la Sălătrucel, în satul Șerbănești – acoperișul unei case a luat foc

0
imagine - ARHIVĂ

Joi, 24 ianuarie 2018, la ora 06.44, pompierii militari din cadrul ISU „General Magheru” al județului Vâlcea au intervenit în comuna Sălătrucel, satul Șerbănești, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o casă de locuit.

Până la stingerea flăcărilor a ars acoperișul locuinței pe o suprafață de aproximativ 35 mp și bunuri de uz gospodăresc situate în podul casei. De asemenea, s-au degradat tavanele locuinței. După aproximativ o oră și jumătate, de la sosirea pompierilor la locul intervenției, incendiul a fost stins înainte ca flăcările să se propage și la alte bunuri situate în apropiere. Cercetările preliminare arată că incendiul s-ar fi declanșat de la scânteile rezultate de la coșul pentru evacuarea fumului deteriorat.

Pentru evitarea unor astfel de situații pompierii militari recomandă respectarea următoarelor reguli:

  • asiguraţi izolarea termică a mijloacelor de încălzire faţă de materialele combustibile din apropierea acestora;
  • este interzisă folosirea sobelor şi a altor mijloace de încălzire defecte, cu improvizaţii, supraalimentate cu combustibili sau nesupravegheate, precum şi aprinderea focului utilizându-se lichide inflamabile.
  • asiguraţi cel puţin odată pe an, obligatoriu înaintea sezonului rece, controlul mijloacelor de încălzire în vederea înlăturării defecţiunilor şi al asigurării funcţionării la parametrii normaţi;
Loading...

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here