În ultimele 48 de ore polițiștii mehedințeni au intervenit la 80 de evenimente și au aplicat peste 340 de sancțiuni

0

Pentru siguranţa cetăţenilor, 310 poliţişti au acționat, în ultimele 48 de ore, la nivelul județului, alături de celelalte structuri din cadrul Ministerului Afacerilor Interne. Pentru prevenirea accidentelor rutiere s-a acționat cu 8 aparate radar.

În acest interval de timp, polițiștii au intervenit la 80 de evenimente, dintre care 20 au fost sesizate prin 112.

În urma activităților, au fost constatate 23 de infracţiuni, fiind prinse în flagrant delict 8 persoane bănuite. Față de o persoană a fost dispusă măsura preventivă a reținerii. De asemenea, au fost identificate 2 persoane care ar fi comis fapte penale înregistrate inițial cu autor necunoscut.

Totodată, pentru neregulile constatate, polițiștii au aplicat 347 de sancţiuni contravenţionale, a căror valoare se ridică la 72.210 lei și au confiscat bunuri în valoare de aproape 300 de lei.

În ultimele 48 de ore, în urma acțiunilor desfășurate pentru salvarea de vieți și prevenirea accidentelor rutiere, au fost reținute 12 permise de conducere și au fost retrase 2 certificate de înmatriculare auto.

Exemplu:

Joi, 24 ianuarie 2018, la ora 22.00, polițiștii Secției 2 Poliție Rurală Șimian, au depistat un bărbat în vârstă de 33 de ani, din comuna Devesel, judeţul Mehedinţi, în timp ce conducea pe raza localității Scăpău un autoturism fără a poseda permis de conducere și sub influența băuturilor alcoolice.

În urma testării acestuia cu aparatul etilotest a rezultat o concentrație alcoolică de 0,65 mg/l alcool pur în aerul expirat,  motiv pentru care a fost condus la Serviciul Judetean de Ambulanță Mehedinți, pentru a-i fi recoltate mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. Oamenii legii au întocmit dosar penal.

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here