Cezar Preda a fost ales Preşedinte al Subcomisiei privind conflictele dintre statele membre ale Consiliului Europei – comisia de monitorizare

0

În cadrul primei părţi a Sesiunii ordinare a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE) de la Strasbourg (22 – 26 ianuarie 2018), deputatul Cezar Preda a fost ales, în unanimitate, în funcţia de Preşedinte al Subcomisiei privind conflictele dintre statele membre ale Consiliului Europei din cadrul Comisiei pentru respectarea obligaţiilor şi angajamentelor asumate de statele membre (comisia de monitorizare).

Subcomisia urmăreşte, în baza concluziilor coraportorilor în cauză, modul în care sunt aplicate obligațiile și angajamentele statelor membre față de Consiliul Europei în regiunile afectate de actualele conflicte nesoluționate dintre statele membre ale Consiliului Europei. De asemenea, Subcomisia analizează modul în care principiile și standardele Consiliului Europei în ceea ce privește democrația, statul de drept și drepturile omului sunt protejate.
Subcomisia urmăreşte conflictele îngheţate dintre Osetia de Sud și Abhazia, din nordul Ciprului, din Nagorno-Karabah și alte teritorii ocupate, din Transnistria și Crimeea, precum și evoluțiile în curs de desfășurare din estul Ucrainei.

Ionuţ Stroe

Totodată, deputatul Ionuţ Stroe a fost ales în funcţia de Preşedinte al Subcomisiei privind Premiul Europei din cadrul Comisiei pentru afaceri sociale, sănătate şi dezvoltare durabilă. Propunerea a venit din partea Grupului Partidului Parlamentar European (PPE/DC) şi a fost votată în unanimitate de către membrii Subcomisiei APCE.

Creat de Adunarea Parlamentară în anul 1955, Premiul Europei este cea mai înaltă distincție care poate fi acordată unui oraș european pentru acțiunile de promovare activă a idealului european – înfrățire, evenimente europene, vizite de schimb etc.

Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei oferă în fiecare an patru premii: Diploma Europeană, Steagul de Onoare, Placheta de Onoare și Premiul Europei.

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here