Jandarmeria Gorj asigură ordinea publică la manifestările religioase prilejuite de Bobotează

0

Luni, 6 ianuarie 2020, aproximativ 50 de jandarmi din cadrul structurilor de ordine publică din municipiile Târgu Jiu, Motru și din localitățile Târgu Cărbuneşti, Rovinari, Tismana, Bumbești Jiu și Novaci, sunt planificați în misiuni și asigură măsurile de ordine publică pe timpul desfăşurării manifestărilor religioase prilejuite de sărbătoarea Botezul Domnului – Boboteaza.

Măsurile de ordine publică sunt asigurate la Mănăstirile Tismana, Lainici, Polovragi şi Cămărăşească,  Catedrala ortodoxă Rovinari  și la bisericile “Sfinții Apostoli Petru și Pavel” și “Sfinții Voievozi Constantin Brâncoveanu și Fiii” din municipiul Târgu Jiu, unde se preconizează participarea unui număr mare de credincioşi.

Jandarmii planificați în misiuni sunt prezenți în zona mănăstirilor și bisericilor unde se oficiază slujbe religioase, precum și se sfinţeşte şi distribuie apă cu prilejul Bobotezei.

Au fost realizate dispozitive specifice pentru protecția participanților, se va acţiona pentru prevenirea şi combaterea faptelor antisociale care ar putea tulbura ordinea și siguranța publică iar cetăţenii vor fi îndrumaţi către culoarele de acces create pentru distribuirea apei sfinte.

Jandarmeria Gorj recomandă persoanelor care participă la procesiunile religioase prilejuite de sărbătorirea Bobotezei, să manifeste calm și înțelegere, să adopte un comportament civilizat astfel încât să nu se producă aglomerări mari de persoane și să respecte indicațiile oferite pentru buna desfășurare a acestei activități.

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here