Complexul Hotel of Ice – Bâlea Lac a fost inaugurat

0

Inaugurarea oficială a Hotelului de Gheaţă, obiectiv unic în partea de sud-est a Europei, este parte a unui eveniment major, cât se poate de potrivit pentru un acest loc inedit.

Şi de această dată, festivitatea inaugurării Hotelului de Gheaţă a marcat încheierea tuturor lucrărilor la obiectivele ce compun „Complexul Hotel of Ice” (Hotelul de Gheaţă, Biserica de Gheaţă, cele trei igluuri şi Winter Park Bâlea Lac) şi s-a desfăşurat la scurt timp după binecuvântarea frumosului lăcaş de cult. Festivitatea s-a desfăşurat sâmbăta trecută, 10 februarie, în prezenţa unor oaspeţi importanţi şi a numeroşi vizitatori, ce au profitat de condiţiile meteorologice superbe şi au preferat să-şi petreacă această zi în „ţinutul de cleştar” din căldarea lacului Bâlea.

Oaspetele de onoare al evenimentului inaugural a fost ambasadorul Canadei în România, Bulgaria şi Republica Moldova, E.S. Kevin Hamilton, domnia sa, alături de responsabilul proiectului „Hotel of Ice Bâlea Lac”, Arnold Klingeis și primarul comunei Cîrţişoara, Vasilică Sorin Cîrţan, având misiunea şi deosebita onoare de a tăia panglica inaugurală a Hotelului de Gheaţă. Momentul s-a desfășurat pe terasa obiectivului și a fost urmat de câteva scurte alocuțiuni susținute de invitații principali, toţi vorbitorii exprimându-şi bucuria și satisfacția de a fi prezenți la un moment așa de interesant, într-un loc atât de frumos.

În cadrul ceremoniei, iniţiatorul proiectului „Hotel of Ice – Bâlea Lac”, Arnold Gunter Klingeis, a ţinut să mulţumească toturor celor ce au sprijinit, prin orice mijloace, acest proiect. ”Am ajuns la cel de-al treisprezecelea Hotel de Gheață și ne dorim ca și prin acest proiect să arătăm României și lumii întregi potențialul deosebit de care dispune această zonă. Domnule ambasador, vă mulțumesc foarte mult pentru prezență și sper să vă bucurați de această frumoasă zi”, a spus, după tăierea panglicii, Arnold Gunter Klingeis.

În alocuţiunea rostită la Hotelul de Gheaţă, E.S. Kevin Hamilton, a spus, printre altele: ”Vă mulțumesc tuturor pentru căldura și ospitalitatea cu care ne-ați primit aici, pe mine și familia mea. Ca și canadian, ma simt ca acasă, e multă zăpadă, e gheață… Avem și noi cel puțin un hotel de gheață în Canada și sper ca între cele două să apară un parteneriat, o colaborare. Cred că sunt așa de multe similitudini între natura de aici și cea din Canada, am găsit aici o mică parte din țara mea”.

Festivitatea a fost urmată de ciocnirea câte unui pahar de şampanie, iar cei interesaţi au putut face un tur al Hotelului de Gheaţă şi complexului de igluuri.

Ceva mai târziu, o parte a invitaților s-a deplasat la Biserica de Gheață, unde au asistat la un scurt moment de rugăciune, oficiat de preotul greco – catolic Ioan Ștefan Crișan. (După acest moment, preotul a oficiat prima cununie religioasă din acest sezon la acest inedit lăcaș de cult. Mirii, Mihaela și Lucian, au fost doi tineri lugojeni.)

Prezenţa ambasadorului canadian la inaugurarea oficială a Hotelului de Gheaţă a fost folosită pentru promovarea unei noi oportunităţi de călătorie între România şi Canada. Diplomant a anunţat, în premieră că începând cu vara acestui an, toţi cei interesaţi să călătorească, pe calea aerului, între România (Bucureşti) şi Canada (Toronto şi Montreal), vor avea la dispoziţie rute directe, deservite de compania Air Canada.

Inaugurarea Hotelului de Gheaţă a fost marcată şi prin prezentarea “BERGENBIER Hotel of Ice Photo Contest 2018”, acţiune dedicată fotografilor români sau străini. În perioada imediat următoare, cei ce s-au înscris la concurs, amatori sau profesionişti, au posibilitatea de a vizita Hotelul de Gheaţă de la Bâlea Lac şi Palatul Brukenthal din Avrig, pentru a realiza două seturi (albume) de cminim zece fotografii, ce vor fi înscrise în competiţie. Un juriu format din fotografi cu experienţă deosebită va evalua lucrările, numele laureaţilor urmând a fi anunţate pe pagina de Facebook Hotel of Ice Romania în data de 26 februarie 2018. Marele premiu este de 1.000 de euro în timp ce locurile 2 și 3 câștigă 200, respectiv 100 de euro. Cea mai interesantă fotografie va fi răsplătită, la rândul ei, tot cu 100 de euro. Fotografiile vor fi prezentate publicului în cadrul unei expoziţii, ce va avea loc între 1 și 4 martie, la Palatul Brukenthal din Avrig. Vernisajul expozitiei va avea loc în data de 3 martie 2018, în cadrul Bergenbier Ice-Party, la Palatul Brukenthal din Avrig. Concursul de fotografie este organizat de Asociaţia Proiect Transilvania, în parteneriat cu Bergenbier.

Mai merită menţionat faptul că, la evenimentul inaugural de la Hotelul de Gheaţă a participat şi fotomodelul sibian Bianca Drăghiciu (o nouă speranţă a modelingului feminin românesc), adolescent fiind, în acest sezon, imaginea oficială a obiectivului.

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here