Președintele PNL Vâlcea, deputatul Cristian Buican: Mafia conduce primăria Berislăvești

0
Preşedintele PNL Vâlcea, deputatul Cristian Buican

În urma audiențelor de la cabinetul parlamentar și ca urmare a discuțiilor avute cu cetățeni ai localității Berislăvești, deputatul Cristian Buican face un apel public la angajații din cadrul primăriei Berislăvești pentru intrarea în legalitate. În ciuda faptului că fostul primar a fost condamnat definitiv de instanța de judecată și și-a pierdut calitatea oficială de primar, de facto acest lucru nu s-a întâmplat. Și astăzi, la aproape jumătate de an de când nu mai e primar, domnul Bușagă Ion primește zilnic  acasă ”mapa” cu documentele din acea zi din primărie, stabilește ce se face și ce nu se face în comunitate și direcționează contractele din bani publici firmelor membrilor familiei și apropiaților. Astfel, documente interne se scot ilegal din primărie și sunt puse la dispoziție fostului primar, în totală contradicție cu prevederile legale.

Parlamentarul Cristian Buican consideră că autoritățile competente ar trebui să se auto-sesizeze și să ancheteze ilegalitățile din Berislăvești, cu atât mai mult cu cât acestea sunt de natură să prejudicieze comunitatea locală de infrastructura atât de necesară dezvoltării. Deputatul Cristian Buican mai reclamă și faptul că lucrările edilitare din Berislăvești sunt de proastă calitate și subliniază că acest aspect este cunoscut la nivelul consiliului Județean Vâlcea, însă pentru ”voturi pentru PSD la următoarele alegeri”, președintele ”cu școala la barieră” închide ochii și protejează mafia locală PSD-istă din localitatea Berislăvești.

”În ultima perioadă, primesc din ce în ce mai multe informații privind mafia ce conduce primăria Berislăvești. Informațiile primite de la simpli cetățeni mi-au fost confirmate de angajați ai primăriei, care, sub protecția anonimatului, mi-au detaliat că de fiecare dată când este nevoie, documente interne ale administrației publice locale sunt transportate la fostul primar acasă. De asemenea, tot el conduce în continuare activitatea curentă a primăriei, prin interpuși, direcționând contractele unor firme apropiate. Mai mult decât atât, majoritatea lucrărilor sunt de foarte proastă calitate, iar aceste lucruri se cunosc la nivelul conducerii Consiliului Județean, dar sunt trecute cu vederea, probabil în schimbul promisiunii unor voturi pentru PSD. Aceleași persoane care acum mi-au comunicat aceste ilegalități care se întâmplă la Berislăvești, au înștiințat și conducerea CJ Vâlcea, acum 2-3 luni, însă nu a existat nicio reacție. Lucrurile trebuie îndreptate, și sper ca instituțiile abilitate să se sesizeze” a declarat președintele PNL Vâlcea, deputatul Cristian Buican.

Cabinet deputat, Cristian Buican  - 6 martie 2019
Loading...

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here