Deținătorii de câini periculoși și agresivi, verificați de polițiștii mehedințeni

0

Sâmbătă, 10 februarie 2018, între orele 07.00-10.00, subunitățile și sectiile de poliție, sub coordonarea polițiștilor Serviciului Ordine Publică din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Mehedinți au inițiat și desfășurat o acţiune pentru verificarea respectării prevederilor legale a regimului de deţinere al câinilor periculoşi şi agresivi.

În cadrul acțiunii au fost verificați 54 de deținători de câini periculoși și au fost aplicate 18 sancțiuni contravenționale în valoare de 2.900 de lei.

Exemple:

  • Pe strada 1 Decembrie 1918, din municipiul Orșova a fost depistat deținătorul unui câine periculos, pe care îl ținea în lesă și cu botniță, însă din verificările efectuat s-a stabilit ca nu este declarat la organele de poliție. Fata de acesta a fost luata măsura sancționării contravenționale conform art.18 alin.1 lit. c din OUG 55/2002.
  • De asemenea, cu ocazia verificărilor efectuate la imobilul unui alt deținător legal de câni agresivi din municipiul Orșova s-a constatat ca acesta nu a inscripționat pe poarta imobilului avertismentul „Caine agresiv”. Fata de acesta a fost luata măsura sancționării contravenționale conform art.18 alin.1 lit. c din OUG 55/2002.

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here