Reuniune specială a Consiliului de administratei al Rețelei SPO din UE “Viitorul învățării comparative – cel de-al treilea ciclu de evaluare”

0

“Viitorul învățării comparative – cel de-al treilea ciclu de evaluare”, a reprezentat tema principală a reuniunii speciale a Consiliului de administrație al Rețelei Serviciului Public de Ocupare (SPO) din UE, eveniment la care a participat delegația ANOFM, condusă de președintele acestei instituții.

La aceasta reuniune au fost prezenți șefi ai Serviciilor Publice de Ocupare din statele membre UE, în calitatea lor de membri ai Consiliului de Administrație al rețelei. Evenimentul a fost organizat de Serviciul Public de Ocupare flamand din Belgia, în data de 9 februarie la Bruxelles.

Consiliul de Administrație al Rețelei SPO din UE a adoptat, în anul 2015, cadrul tehnic de desfășurare a procesului de analiză și învățare comparativă în cadrul Rețelei. Acest instrument are rolul de a crește performanța, poate constitui o baza pentru modernizare și poate furniza contribuții pentru managementul strategic. Pentru a se asigura că acest proces are rezultate, a fost introdus un proces de supraveghere multilaterară, prin intermediul Consiliului de Administrație al rețelei SPO. Astfel, în vederea evaluării, fiecare SPO este vizitat cel puțin o dată la doi ani de o echipa de experți din alte SPO, membre ale rețelei. Evaluarea ANOFM, în cadrul primului ciclu de evaluare, s-a realizat în luna martie 2016.

“Consideram că evaluarile realizate în cadrul procesului de învățare comparativa au identificat o serie de bune practici ale unor Servicii Publice de Ocupare (cum ar fi managementul performanței, relația cu angajatorii, profilarea persoanelor în căutarea unui loc de muncă, utilizarea instrumentelor informatice și dezvoltarea de servicii online etc), ce au fost preluate de România pentru modernizarea ANOFM”, a declarat președintele ANOFM.

Activitățile de evaluare, analiză și învățare comparativă vor fi continuate în anul 2018, vizita de evaluare a ANOFM, în cadrul celui de-al doilea ciclu, fiind planificată pentru începutul lunii aprilie 2018.

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here