Întâlnire de lucru la Prefectura Vâlcea, pe tema închiderii gropii de gunoi din Măldărești

0

Prefectul județului Vâlcea, Florian Marin, a organizat luni, 19 martie 2017, la sediul Instituției Prefectului, o întâlnire de lucru, pe tema închiderii gropii neconforme de deșeuri din localitatea Măldărești.

La întâlnire au participat: Comisarul General Adjunct al Gărzii Naționale de Mediu, domnul Popa Octavian Marius, Directorul General al Administrației Naționale a Apelor Române, domnul Victor SANDU, conducerile Comisariatului Județean al Gărzii de Mediu Vâlcea și Administrației Bazinale de Apă Olt, precum și reprezentanți ai Inspectoratului Județean de Poliție Vâlcea și Direcției de Sănătate Publică Vâlcea.

Aspectele puse în discuție au vizat atât măsurile tehnice, cât și cele legale pe care instituțiile prezente le vor pune în practică, astfel încât proprietarul depozitului neconform de deșeuri din localitatea Măldărești, să procedeze în condițiile legii la închiderea deponiei menționate.

Totodată, au fost luate în discuție problemele poluării generate din cauza scurgerii levigatului în pârâul Goruneț și modalitățile concrete prin care instituțiile statului pot intervenii pentru diminuarea efectelor, ca urmare a poluării din zonă.

În cursul lunii aprilie a.c., va avea loc o ședință de lucru cu participarea tuturor factorilor implicați și a mass-mediei, în care vor fi analizate activitățile desfășurate pentru închidere, până la data respectivă, de către administratorul depozitului neconform de deșeuri din localitatea Măldărești, societatea SACOMET S.A. din Horezu.

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here