Pompierii militari din cadrul ISU Drobeta, la datorie în județul Mehedinți

0

Pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Drobeta” al Judeţului Mehedinţi au acţionat, în intervalul 20-21 februarie 2017, la 16 intervenţii, dintre care: 13 urgenţe medicale, două intervenţii pentru transportarea unor persoane supraponderale şi o situaţie de urgenţă.

În data de 20 februarie 2017, la ora 15.4, respectiv 21.27, Detașamentul de Pompieri Drobeta Turnu Severin a intervenit cu 5 pompieri militari şi o autospecială de intervenție, în municipiul Dr. Tr. Severin, pentru transportarea a două persoane supraponderale, cu probleme medicale, dintre care una imobilizată, de la locuințe la ambulanță.

Marți, 21 februarie 2017, la ora 02.24, Stația de Pompieri Vînju Mare a intervenit cu 12 pompieri militari și două autospeciale de lucru cu apă și spumă, în localitatea Dîrvari, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o casă de locuit. Pompierii au limitat şi lichidat incendiul, care risca să se propage la casele din apropiere. Flăcările au cuprins: acoperișul casei, construit din lemn cu învelitoare din tablă, pe o suprafață de circa 20 mp, tâmplăria din lemn, mobilierul și materialele textile din două camere. Cauza probabilă a izbucnirii incendiului a fost scurtcircuitul electric.

Efective ale subunităților inspectoratului au efectuat misiuni de patrulare pentru identificarea persoanelor fără adăpost, ce puteau fi în pericol din cauza temperaturilor scăzute, în vederea transportării acestora în spaţiile special amenajate.

“Astăzi, la ora 08.00, în adăpostul amenajat în localitatea Halânga, se aflau cazate 13 persoane (11 bărbaţi şi 2 femei). Serviciul S.M.U.R.D. din cadrul I.S.U. „Drobeta” al Judeţului Mehedinţi a intervenit la 13 urgenţe medicale”, ne-a informat Plt. Raluca Tîrcă.

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here