Vâlcea: Bărbat trimis în judecată pentru dare de mită

0

În urma finalizării cercetărilor de către polițiștii din cadrul Direcției Generale Anticorupție (DGA) – Serviciul Județean Anticorupție (SJA) Vâlcea, la data de 30 martie 2018, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Vâlcea au dispus trimiterea în judecată sub control judiciar, a unui bărbat în vârstă de 39 ani, din județul Vâlcea, cercetat sub aspectul săvârșirii infracțiunii de dare de mită.

Luni, 2 martie 2018 a fost înregistrat la DGA – SJA Vâlcea denunțul unui agent de poliție din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Vâlcea, din care reieșea faptul că, la aceeași dată, bărbatul acuzat i-a oferit o sumă de bani pentru a soluționa favorabil un dosar în care acesta era cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de conducere a unui autovehicul pe drumurile publice sub influența băuturilor alcoolice și astfel să-și redobândească dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice.

Denunțul a fost înaintat Parchetului de pe lângă Tribunalul Vâlcea spre competentă soluționare, iar polițiștii din cadrul DGA – SJA Vâlcea au efectuat în continuare cercetări în conformitate cu ordonanțele de delegare emise de procuror.

În fapt, la data de 02 martie 2018, suspectul i-a oferit unui agent de poliție din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Vâlcea suma de 700 lire sterline pentru a-l sprijini să-și recupereze permisul de conducere reținut în urma săvârșirii infracțiunii menționate mai sus.

Polițistul a refuzat categoric oferta acestuia și a formulat denunț la DGA- SJA. Vâlcea, iar în continuare polițiștii au desfășurat activități procedurale pentru administrarea probatoriului, în conformitate cu ordonanțele de delegare emise de procuror.

În data de 16 martie 2018, suspectul a fost prins în flagrant în timp ce îi oferea  agentului de poliție suma de 500 lire sterline cu scopul menționat anterior.

În urma constatării faptei, bărbatul a fost condus la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Vâlcea pentru cercetări, iar în baza probelor administrate, procurorul de caz a dispus reținerea acestuia pentru o perioadă de 24 ore pentru săvârșirea infracțiunii de dare de mită.

Ofițerii DGA – SJA Vâlcea au beneficiat de sprijinul lucrătorilor din cadrul Direcției Operațiuni Speciale – Brigada Operațiuni Speciale Pitești.

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here