CITR: FORSEV SA a intrat în reorganizare judiciară

0

Societatea FORSEV SA, producător de piese metalice din Drobeta Turnu Severin și un reper al industriei grele din Europa de Est, a intrat în reorganizare judiciară pentru o perioadă de trei ani, în baza unui plan propus de managementul companiei, împreună cu administratorul judiciar CITR, și confirmat de judecătorul sindic.

Silvana Șermer

Ne bucurăm de succesul confirmării planului de reorganizare, mai ales pentru că aduce beneficii importante comunității locale: garantează continuarea activității societății și păstrarea tuturor locurilor de muncă, dar și posibilitatea creșterii numărului de angajați, într-un județ în care rata șomajului se apropie de 10%. În plus, perspectivele de redresare ale societății întăresc relațiile comerciale cu furnizorii și clienții acesteia și o fac mai atractivă pentru potențiali investitori”, susține Silvana Șermer, Managing Partner CITR Filiala Timișoara.

Planul de reorganizare întocmit de administratorul judiciar împreună cu societatea prevede, printre principalele măsuri de redresare a societății: ajustarea masei credale în scopul echilibrării situației patrimoniale a societății, continuarea activității pentru menținerea funcțiilor operative ale acesteia și generarea rezultatelor financiare, valorificarea parțială a activelor care nu sunt necesare în activitatea companiei, dar prevede și opțiunea vânzării întregului fond de comerț către un potențial investitor.

Vasile Pop

Vasile Pop, Country Sales Manager CITR: “Una dintre măsurile propuse în planul de reorganizare prevede indentificarea unui investitor cu viziune și cu capacitate financiară solidă, interesat să reintegreze în economie un business sănătos, cu potențial semnificativ de dezvoltare. Cererea pieselor din metal e tot mai mare, iar fabrica de producție FORSEV are utilaje unice în România, cu o capacitate de producție superioară concurenților din piață. În plus, calitatea produselor livrate este atestată și confirmată de numărul ridicat al clienților mari”. 

“Suntem încrezători în reușita planului de reorganizare, cu atât mai mult cu cât toate măsurile pe care le-am luat pe parcursul procedurii de insolvență au fost implementate cu acest obiectiv. FORSEV este un business de tradiție, important în economia industriei grele a României și am canalizat toate eforturile pentru salvarea acestui brand; este necesar să înțelegem că nu ne mai permitem, ca mediu de business, să pierdem companii importante, este vital pentru economie să le susținem a doua șansă la reușită”, a adăgaut Silvana Șermer.

Compania FORSEV a intrat în insolvență la propria cerere, în care a invocat imposibilitatea achitării datoriilor, care se ridicau atunci la circa 17 milioane de lei. Societatea a reușit menținerea portofoliului de clienți, cum ar fi Siemens sau Hrinovske, precum și creșterea volumului de comenzi. În plus, pe parcursul perioadei de insolvență, a atras clienți noi precum Brockhouse, Heuer, Manquillet Parizel, Ozar și Bulmachinery, confirmând potențialul acestui business. Astfel, s-a asigurat continuarea activității comerciale a companiei și s-au pus bazele realizării planului de reorganizare propus. Mai mult, creșterea constantă a cererii pentru piese forjate și matrițate, potențialul de execuție a produselor mai complexe și lipsa concurenței în piață asigură perspective optimiste pentru business-ul companiei FORSEV S.A.  

CITR, liderul pieței de insolvență din România, a distribuit creditorilor peste 240 de milioane de euro în ultimii trei ani. Cu o experiență de peste 18 ani, societatea a fost fondată cu obiectivul însănătoșirii companiilor în dificultate și a reintegrării acestora în circuitul economic, prin mecanisme inovatoare de reorganizare.

CITR e mai aproape de clienți prin cele zece filiale din toată țara, oferă soluții personalizate prin cei peste 120 de specialiști din echipele pluridisciplinare de caz și susține antreprenorii în dificultate cu expertiză complexă, dobândită în urma gestionării a peste 1.000 de companii din toate domeniile de business. În plus, gestionează cea mai complexă platformă de vânzări în insolvență, sales.citr.ro.

CITR e parte a CITR Group, primul grup de firme din România specializat în remedii personalizate pentru companiile aflate în impas economic.

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here