Proiectil de artilerie găsit pe strada Alunului din Drobeta Turnu Severin

0
imagine - ARHIVĂ

În această după-amiază, echipajul pirotehnic al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Drobeta” al judeţului Mehedinţi a intervenit, pentru asanarea unui element de muniţie rămas neexplodat din timpul conflictelor armate, pe strada Alunului din municipiul Drobeta Turnu Severin.

Proiectilul de artilerie, calibru 86 mm, provenit de pe timpul conflictelor militare, a fost descoperit de un cetăţean în timp ce efectua săpături în propria gospodărie.

Muniţia a fost ridicată, transportată şi depozitată în condiţii de siguranţă de către specialiştii pirotehnicieni ai inspectoratului, în vederea distrugerii ulterioare. Aceasta este prima misiune de asanare a teritoriului de muniţia rămasă neexplodată din acest an.

Pompierii militari atrag atenţia cetăţenilor, că în ciuda stării avansate de coroziune, muniţiile rămase neexplodate din timpul conflictelor militare pot fi încă active şi, manevrate necorespunzător, pot provoca adevărate tragedii. Neutralizarea şi distrugerea lor se execută numai de către specialiştii pirotehnicieni din cadrul ISU, care au pregătirea şi dotarea necesară pentru această misiune extrem de periculoasă.

Specialiştii ISU Drobeta reamintesc cetăţenilor câteva reguli ce trebuie respectate la găsirea elementelor de muniţie:

• Nu trebuie atinse, lovite sau mişcate;
• Nu trebuie ridicate, transportate şi introduse în diferite încăperi sau locuinţe;
• Nu trebuie comercializate prin agenţii de colectare a deşeurilor feroase şi neferoase;
• Nu se introduc în foc;
• Nu se încearcă demontarea focoaselor sau a altor elemente componente.

Persoanele care găsesc elemente de muniţie neexplodate au obligaţia de a apela numărul unic 112, de a anunţa primăria din localitate sau cel mai apropiat post de poliţie.

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here