Top 3 achiziţii auto înainte să pleci în orice vacanţă

0

Vrei să călătoreşti şi să experimentezi noi aventuri fără a avea grija maşinii? Îndrăzneşte să parcurgi cele mai frumoase şi sălbatice zone ale oricărei destinaţii, asigurându-ţi, în acelaşi timp, siguranţa şi confortul oferit de automobil. Pentru a te bucura de noi amintiri, fii sigur încă de acasă că bagajele sunt complete, că ai toate actele necesare şi, nu în ultimul rând, că maşina te va ajuta să descoperi noi locuri, indiferent de calitatea drumului sau de vremea pe care o vei întâmpina.

Odată cu terminarea bagajului pentru tine, asigură-te că şi maşina ta beneficiază de o verificare completă. Echipeaz-o astfel încât să îţi fie alături pe orice tip de teren indiferent de prognoza meteo.

Care sunt achiziţiile mecanice de care ai nevoie?

În primul rând, asigură-te că îţi încredinţezi maşina şi, implicit, siguranţa unei echipe de profesionişti, apelând la un service la care ai mai fost sau despre care ai recenzii cât mai multe şi cât mai pozitive. Este foarte important să ştii cine îţi va schimba elementele auto care îţi vor oferi siguranţa şi confortul drumului în vacanţă. Când completezi lista de schimbări sau verificări asupra pieselor, ai în vedere:

1. Motorul automobilului şi tipul bujiilor – aceste componente depind una de cealaltă, astfel este important că alegerile pe care le faci să se bazeze şi pe compatibilitatea pieselor.

În cazul unui motor diesel, se pot folosi bujii incandescente. Acestea sunt recomandate în mod special iarna sau în zonele cu temperaturi joase datorită calităţii de a încălzi camera de ardere. Astfel, motorul este protejat de îngheţ şi maşina poate porni mult mai repede. Pentru a nu lăsa service-ul auto să aleagă pentru tine bujiile, găsești modelele aici, unde poţi comanda online produsele dorite.

2. Balansul maşinii şi avantajele bieletei antiruliu se pot observa pe drumurile dificile, în mod special în zonele rurale sau muntoase. Bieleta antiruliu diminuează şocurile unui drum denivelat şi ajută şoferul în virajele strânse. Unul dintre scopurile principale ale acestei piese o reprezintă menţinerea planului maşini paralel cu planul solului, astfel şansele de răsturnare sunt mult mai mici. Modelele de bielete antiruliu regăsite pe link-ul raoauto.ro/categorii-piese-auto/bieleta-antiruliu-10690/ îţi oferă şansa de a alege design-ul şi construcţia dorită dintr-o gamă vastă de exemplare.

3. Cauciucurile şi jantele potrivite îţi vor oferi accesul pe orice teren ai întâmpina în vacanţă. De cele mai multe ori, pentru excursiile în zone mai puţin populate este bine să îţi echipezi maşina în funcţie de recomandările specialiştilor din service-ul la care apelezi. Cu toate acestea, este recomandat să verifici informaţiile pentru a avea garanţia că acestea sunt corecte şi potrivite în situaţia ta. Asigură-te că roțile, cauciucurile şi jantele sunt de cea mai bună calitate şi nu uita să ai cel puţin o rezervă în portbagaj!

Verifică-ţi lista bagajelor înainte de a pleca

Asigură-te că bagajul tău este pregătit pentru orice situaţie ai întâmpina şi fă o listă cu cele necesare înainte de a împacheta. Este important să ai o parte din minimul necesar în maşină, dar şi în bagajul pe care îl ai cu tine mereu. Încearcă să ai toate produsele de care ai nevoie dar şi câteva rezerve în maşină, în cazul unor situaţii neprevăzute. Completează-ţi şi tu lista cu minimul necesar unei excursii în locuri aventuroase, verificând următoarea listă:

– trusă de prim ajutor;
– medicamente pentru mai multe tipuri de probleme (inflamaţii, dureri, răceală, arsuri, răni deschise);
– hrană solidă;
– apă;
– brichetă;
– briceag;
– hartă;
– lanternă şi baterii de rezervă;
– paturi.

Pentru a nu avea surprize neplăcute încearcă să rămâi pe drumurile marcate şi să îţi schiţezi un traseu încă de acasă, pe care să îl completezi ulterior cu sfaturile şi îndrumările localnicilor. Ţine cont de faptul că accesul la internet nu este garantat în unele zone din părţile exotice sau montane.

Pentru a te bucura de vacanţa perfectă şi bine meritată, asigură-te înainte de a pleca de acasă că ai toate informaţiile şi produsele necesare pentru excursie. Astfel, te poţi bucura de frumuseţile naturii explorându-i şi cele mai sălbatice colţuri.

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here