Săptămâna Prevenirii Criminalității a debutat la IPJ Olt prin Ziua Porților Deschise

0

Luni, 21 mai 2018, la IPJ Olt a debutat SĂPTĂMÂNA PREVENIRII CRIMINALITĂȚII. Evenimentul implică organizarea unei suite de activități informativ-preventive în spații publice, în cadrul unor întâlniri cu grupurile țintă.

Prin activitățile pe care le desfășurăm, dorim ca mesajul nostru să ajungă la cât mai mulți cetățeni! Scopul nostru este să conștientizăm atât necesitatea adoptării unor măsuri de autoprotecție în diverse situații, cât și consecințele care decurg din comiterea de infracțiuni.

O vorbă spune că e mai bine să previi decât să combați. Unul dintre rolurile noastre este și de a reduce factorii favorizanți care conduc la comiterea de ilegalităţi, prin informare. Comunitatea este şi ea responsabilă de a-şi lua toate măsurile de siguranţă şi de prevenire.

În cadrul evenimentului naţional „Săptămâna Prevenirii Criminalităţii”, derulat în perioada 21-25 mai 2018, poliţistul din cadrul Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii, poliţiştii de proximitate şi polițiștii din cadrul Serviciului Rutier vor desfăşura o serie de activităţi informativ –preventive în instituțiile de învăţământ, societăţi  comerciale şi spațiul public pentru diseminarea mesajelor de informare și prevenire către populație.

Scopul acestor activități este sensibilizarea populației cu privire la necesitatea adoptării unor măsuri de protecție, precum și prezentarea consecințelor ce decurg din comiterea de infracțiuni, pe domeniile de activitate specifice fiecărei zile dedicate acestui eveniment. 

Prima zi, 21 mai, este dedicată derulării unor activităţi de informare privind delincvenţa juvenilă și va fi marcată prin organizarea unor sesiuni de informare a elevilor din liceele municipiului Slatina, de către polițistul C.A.P.C., în colaborare cu poliţiştii de proximitate.

Ziua de 22 mai, privind Prevenirea victimizării minorilor va urmări organizarea de activități informativ-preventive  în unitățile de învățământ, cu accent pe următoarele segmente: siguranţa în mediul online, criminalitate informatică,bullying și cyberbullying, abuzuri sexuale,trafic de persoane, consum de droguri, prin prezentarea de proiectii de filme documentare, materiale de informare antivictimizare, antiinfracționale, de către structurile de ordine publică și prevenire.

Miercuri, în ziua Prevenirii infracţiunilor contra patrimoniului, vor fi derulate acţiuni ample de informare a cetăţenilor cu privire la cauzele generatoare ale acestui gen de infracţiuni şi modalităţi de protejare a bunurilor, prin organizarea de întâlniri cu membrii asociaţiilor de proprietari, cu salariaţi ai  unor societăţi  comerciale, precum și cu persoane care locuiesc izolat.

Ziua Prevenirii violenței în familie, 24 mai, are ca scop promovarea programelor/campaniilor de prevenire a violenței domestice.

Săptămâna prevenirii criminalității se încheie vineri, 25 mai, cu evenimentul ”Autoturisme în siguranță” , dedicat siguranței rutiere. Fiecare dintre noi, fie ca pietoni, conducători auto, motocicliști sau bicicliști, putem contribui la creşterea siguranţei în trafic, prin comportamentul nostru și respectarea regulilor de circulație.

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here