Protecție pentru muncitorii și companiile din UE împotriva concurenței neloiale

0

Parlamentul European lucrează la actualizarea normelor antidumping ale Uniunii Europene. Reforma are ca scop îmbunătățirea protecției oferite companiilor și angajaților acestora împotriva companiilor străine subvenționate de stat, care vând produse sub valoarea pieței.

Bicicletele electrice cuceresc Europa. Tot mai populare, bicicletele constituie și tema unei dispute comerciale internaționale. Problema esențială este dumpingul: o practică prin care companiile străine vând produse subvenționate de statele de origine sub prețul pieței. În acest caz, bicicletele electrice fabricate în China sunt vândute ieftin în Europa, ceea ce, în opinia UE, amenință firmele și locurile de muncă.

Christofer Fjellner / EPP: “În prezent, conflictele comerciale se înmulțesc la nivel mondial, iar cadrul legislativ european pentru infracțiuni comerciale și antidumping este perimat. Acesta nu a mai fost reformat din anii `90. Dar lumea de astăzi este foarte diferită de cea din anii `90“.

Măsurile deja existente includ aplicarea de taxe vamale asupra produselor care, în opinia UE, subminează companiile autohtone. Totuși, taxele vamale crescute nu sunt unica soluție.

Christofer Fjellner / EPP: “Dacă avem reguli, trebuie să avem și modalități de a impune respectarea acestora, deci consider că instrumentele coercitive pentru infracțiunile comerciale sunt esențiale“.

În plus față de majorarea taxelor vamale, alte modificări dezbătute includ accelerarea investigațiilor antidumping și crearea unui oficiu de asistență pentru prelucrarea plângerilor depuse de micile întreprinderi. Parlamentul dorește să implice și sindicatele, ca parte a obiectivului său de modernizare a procesului.

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here