Președintele PMP Vâlcea, Nicolae Pătru: PSD pune în pericol sănătatea a peste 50 de mii de oameni din sudul județului Vâlcea

1
Președintele PMP Vâlcea, Nicolae Pătru

Din iulie 2011, după desfiinţarea Spitalului orășenesc Bălcești și refuzul Consiliului Județean Vâlcea de a-l salva prin transformarea acestuia într-o secție a Spitalului din Drăgășani, sănătatea cetățenilor din zona de sud a județului Vâlcea a fost pusă în pericol. Ca o ultimă soluție de avarie, s-a înființat Căminul pentru Persoane Vârstnice Bălceşti, care nu a înlocuit serviciile medicale asigurate de spital cetățenilor din oraș și din localitățile apropiate.

Căminul a fost finanțat inițial, de către Guvern, printr-un program de dezvoltare a reţelei naţionale de cămine pentru persoane vârstnice, derulat până la sfârșitul anului 2015. Consiliul Local Bălceşti nu a mai reușit să asigure finanțarea pentru continuarea activităţii și astfel, din luna iulie 2016, Căminul pentru Persoane Vârstnice Bălceşti a fost închis.

Consiliul Județean Vâlcea a trimis recent o adresă către Guvern, prin care se solicită înființarea unui Centru Multifuncțional de Sănătate, în Bălcești, care să funcționeze în structura Spitalului Județean de Urgență Vâlcea. Reprezentanții guvernului au precizat că această activitate intră în sarcina coordonatorului principal de credite, respectiv Consiliul Județean Vâlcea.

Astfel, în urmă cu câteva zile, consilierii județeni au aprobat înființarea unui Centru de Permanență, care ar urma să funcționeze în locația fostului Cămin pentru Persoane Vârstnice Bălceşti. Spitalul Județean de Urgență Vâlcea și Consiliul Județean Vâlcea au solicitat, printr-o adresă trimisă Primăriei orașului Bălcești, informații cu privire la disponibilitatea unui spațiu necesar pentru funcționarea unei unități spitalicești.

De aici începe circul! Nu există spațiu, deoarece, din punct de vedere juridic, Căminul de Bătrâni trebuie desființat prin votul consilierilor locali, însă consilierii PSD trec peste cuvântul președintelui CJ Vâlcea – Constantin Rădulescu și se abțin de la vot, blocând preluarea patrimoniul fostului Spital orășenesc Bălcești.

Constantin Rădulescu nu face decât să dea cu bățul prin gard, pentru că nu crede nimeni că în partidul său se poate trece peste ordinul președintelui PSD Vâlcea. Aceste jocuri de culise nu fac decât să pună pe drumuri oamenii bolnavi, care văd ROȘU în fața ochilor. Peste 50 de mii de oameni, din zona de sud a județului Vâlcea, sunt lipsiți de servicii medicale vitale!

În Spitalul Județean de Urgență Vâlcea nu avem un RMN, nu avem mese de operații suficiente, nu avem incubatoare la pediatrie și avem nevoie de multe alte dotări. Sunt necesare investiții în echipamente și aparatură. Spitalul judeţean, chiar dacă este subordonat CJ Vâlcea, se atofinanțează prin Casa de Asigurări de Sănătate.

Cum va funcționa un Centru de Permanență în Bălcești, în structura SJU Vâlcea, fără resurse financiare asigurate?

Partidul Mișcarea Populară – Filiala Vâlcea
Președinte – Nicolae Pătru

1 COMENTARIU

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here