Incendii de vegetație uscată în Râmnicu Vâlcea, Ștefănești, Tomșani și Păușești Otăsău

0

În ultimele 24 de ore, pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „General Magheru” al Judeţului Vâlcea au fost solicitaţi pentru cinci situaţii de urgenţă 

Duminică, 11 martie 2018, la ora 14.35 în localitatea Ștefănești, sat Ștefănești, pentru stingerea unui incendiu unde au ars vegetație uscată și lăstăriș pe o suprafață de aproximativ două  hectare.

  • La ora 17.16, au intervenit în localitatea Tomșani, sat Foleștii de Jos, unde au ars vegetația uscată de pe o suprafață de aproximativ trei
  • La ora 17.27, în Râmnicu Vâlcea, pe strada Spaliul Independenței, unde au ars vegetația de pe o suprafață de aproximativ 2500 mp.
  • La ora 17.27, în Râmnicu Vâlcea, pe Bulevardul Tineretului, în imediata apropierea Catedralei Ostroveni, unde au ars vegetația uscată și stuf de pe o suprafață de aproximativ 5000 mp.
  • La ora 18.50 au intervenit în localitatea Păușești Otăsău, unde au ars vegetația uscată și mărăciniș de pe o suprafață de aproximativ 50 mp.

În toate cazurile, cercetările preliminare arată că flăcările s-au declanșat în urma folosirii focului deschis de către persoane neidentificare, fără respectarea regulilor de apărare împotriva incendiilor.

Incendiu de vegetație uscată – Râmnicu Vâlcea – Cartierul Ostroveni

Având în vedere faptul că majoritatea incendiilor, din ultima perioadă, s-au produs la vegetaţie uscată, iar la baza izbucnirii acestora a stat neglijenţa, pompierii militari recomandă să se ţină cont de următoarele măsuri de prevenire a producerii incendiilor :

  • Arderea vegetaţiei uscate şi a resturilor vegetale se execută numai după obţinerea permisului de lucru cu focul. Emiterea permisului se face prin grija primarului de către şeful serviciului voluntar pentru situaţii de urgenţă sau persoana desemnată în acest sens.
  • În perioadele de caniculă şi secetă prelungită arderea, vegetaţiei uscate şi a resturilor vegetale este interzisă.

Arderea vegetaţiei uscate şi a resturilor vegetale se execută cu respectarea următoarelor prevederi generale:

  1. a) condiţii meteorologice fără vânt;
  2. b) colectarea în grămezi a vegetaţiei uscate şi a resturilor vegetale în cantităţi astfel încât arderea să poată fi controlată;
  3. c) executarea arderii în zone care să nu permită propagarea focului la fondul forestier/construcţii şi să nu afecteze reţelele electrice, de comunicaţii, conductele de transport gaze naturale, produsele petroliere ori alte bunuri materiale combustibile;
  4. d) curăţarea de vegetaţie a suprafeţei din jurul fiecărei grămezi pe o distanţă de 5 m;
  5. e) desfăşurarea arderii numai pe timp de zi;
  6. f) asigurarea mijloacelor şi materialelor pentru stingerea eventualelor incendii;
  7. g) supravegherea permanentă a arderii;
  8. h) stingerea totală a focului înainte de părăsirea locului arderii;

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here