Jandarmeria Olt asigură ordinea publică la manifestările cultural-artistice şi sportive, desfășurate în perioada 29 iunie – 1 iulie 2018

0

Efective ale Jandarmeriei Olt vor fi angrenate în misiuni și vor asigura, în perioada 29 iunie – 1 iulie 2018, măsurile de ordine publică cu ocazia mai multor manifestări cultural-artistice şi sportive.  

Astfel, în perioada 29 iunie – 1 iulie 2018, în  municipiul Slatina se va desfăşura manifestarea cultural artistică „Zilele municipiului Slatina în Centenarul Marii Unirii”, organizat de Primăria municipiului Slatina şi Consiliul Local Slatina.

Jandarmii vor fi sprijiniți de lucrători din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt, Poliției Locale Slatina și Inspectoratului pentru Situații de Urgență Olt, care vor acționa pentru fluidizarea traficului rutier și pietonal din zonele unde sunt organizate aceste manifestări și pentru prevenirea și stingerea incendiilor.

În zilele de  29, 30 iunie, şi 1 iulie 2018, în municipiul Caracal se va desfăşura Turneul muzical Naţional „România în Sărbătoare” organizat de Primăria municipiului Caracal. Jandarmii vor fi sprijiniți de lucrători din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt și Inspectoratului pentru Situații de Urgență Olt, care vor acționa pentru fluidizarea traficului rutier și pietonal din zona  unde sunt organizate manifestările și pentru prevenirea și stingerea incendiilor.

În ziua de 29 iunie 2018, jandarmii olteni vor asigura ordinea publică la Bâlciul Anual care va avea loc pe terenul de sport din satul Cruşovu, comuna Brastavăţu, iar în data de 30.06.2018, vor fi asigurate măsuri de ordine publică pe timpul desfăşurării Ediţiei a XVIII –a a „Sărbătorii comunei Stoeneşti”.

În ziua de 01 iulie 2018, vor fi asigurate măsuri de ordine publică la partida de fotbal dintre echipele CSM SLATINA – ACS VEDIŢA COLONEŞTI , finala Cupei României 2018, faza judeţeană, care se va desfăţura pe Stadionul „1 MAI” din Slatina.

Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Olt face un apel către participanţi să adopte un comportament civilizat, să respecte prevederile legilor în vigoare, pentru menţinerea unui climat normal de ordine şi linişte publică pe tot parcursul desfăşurării manifestărilor.

Pentru evitarea evenimentelor nedorite şi a oricăror situaţii de natură să tulbure liniştea publică, Jandarmeria Olt face următoarele recomandări cetățenilor :

  • Să acorde o atenţie deosebită obiectelor personale, pentru a evita furturile din buzunare;
  • Să evite consumul excesiv de alcool, care poate conduce la unele neînţelegeri şi crearea unor stări conflictuale;
  • Să îşi asigure încuietorile portierelor la autoturisme;
  • Să nu lase la vedere în interiorul maşinilor obiecte de valoare (genţi, poşete, telefoane mobile, etc.);
  • Să nu evite să ceară, ori de câte ori este nevoie, sprijinul jandarmilor, care au misiunea de a asigura ordinea şi siguranţa publică;
  • Spectatorii meciului de fotbal să dea dovadă de fair-play și să evite orice manifestare de violență, care poate tulbura ordinea publică;

 

************

Cetăţenii pot solicita sprijin în situaţia tulburării ordinii publice sau în cazul în care sunt martorii săvârşirii altor fapte antisociale, la numărul unic pentru situaţii de urgenţă 112 sau se pot adresa direct echipajelor de jandarmerie.

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here