Eurodeputata Viorica Dăncilă: Inegalitatea de gen încă este o realitate în România şi în Uniunea Europeană

0

Introducerea perspectivei de gen în toate politicile promovate la nivel european și în toate statele membre UE poate contribui la combaterea fenomenului inegalității de gen, care încă persistă în societatea europeană și se manifestă inclusiv sub forma discriminării femeilor pe piața muncii, a afirmat eurodeputata Viorica Dăncilă, preşedinte al Organizaţiei Femeilor Social Democrate, cu ocazia Zilei Naţionale a Egalităţii de Gen. Președintele OFSD a salutat și organizarea, la Parlamentul României, a conferinţei „Egalitatea de gen: test pentru democraţie”.

„Diferenţele salariale între bărbaţi şi femei; discriminarea femeilor pe piaţa muncii; diversele forme de violenţă împotriva femeilor; reprezentarea scăzută încă a femeilor în zonele de decizie din mediul public, dar şi din cel privat sunt deopotrivă realităţi ale României şi ale Uniunii Europene.

E nevoie de voință, dar și de colaborare între actorii politici principali pentru a schimba aceste realități. Dialogul social este un element fundamental pentru asigurarea unei participări echitabile pe piaţa muncii, pentru a garanta principii esențiale precum egalitatea, securitatea şi demnitatea umană. În această perioadă de criză globală, construirea consensului şi implicarea democratică a tuturor actorilor sociali şi politici sunt mai relevante ca niciodată.
Una dintre ele mai importante provocări rămâne introducerea perspectivei de gen în toate politicile promovate la nivel european şi în statele membre ale UE.

Salut pe această cale și organizarea Conferinței “Egalitatea de gen: test pentru democrație”. Este un eveniment care marchează Ziua Națională a Egalității de gen printr-o discuție amplă și deschisă despre acest fenomen ce are încă rădăcini puternice în societatea noastră”, a declarat preşedintele Organizaţiei Femeilor Social Democrate.

Loading...

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here