Situația în județul Vâlcea, ca urmare a fenomenelor hidrometeorologice produse în perioada 27 – 28 iunie 2018

0

Ca urmare a fenomenelor hidrometeorologice periculoase produse la nivelul judeţului Vâlcea în perioada 27 – 28 iunie 2018, luând în considerare informările transmise de către structurile cu atribuții în domeniu, Instituția Prefectului – Județul Vâlcea, informează asupra situației existente în data de 28 iunie 2018, ora 11.00:

Echipajele de intervenţie din cadrul ISU Vâlcea au intervenit pe raza municipiului Râmnicu Vâlcea, pe str. Ştirbei Vodă şi Ştrandului la un număr de 3 gospodării, pentru evacuarea apei din beciuri şi curţi.

De asemenea, Serviciile Voluntare pentru Situații de Urgență Bunești, Nicolae Bălcescu și Popești au intervenit pentru evacuarea apei din curți și beciuri din localitățile respective.

Pe drumurile naţionale şi judeţene, la această oră, nu se înregistrează situaţii deosebite ca urmare a fenomenelor mai sus menţionate, circulaţia rutieră desfăşurându-se în condiţii de siguranţă.

În comuna Milcoiu, sat Milcoiu, punctul „La Transformator”, s-a reactivat o alunecare de teren ce a afectat platforma drumului comunal DC 27 Milcoiu – Izbășești. O comisie de specialişti din cadrul Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Vâlcea se va deplasa astăzi, 28.06.2018, pentru a evalua fenomenul produs şi a dispune măsurile necesare de intervenţie.

La nivelul reţelelor de energie electrică, la această oră, se înregistrează 3 PT-uri afectate, cu 80 consumatori întrerupţi în satul Păscoaia, oraşul Brezoi. Echipele CEZ intervin în zona afectată în vederea soluţionării avariei înregistrate.

De menționat faptul că partea de nord a județului Vâlcea s-a aflat miercuri, 27 iunie 2018, în intervalul orar 03.00-23.00, sub avertizare hidrometeorologica COD PORTOCALIU de ploi însemnate cantitativ ce au vizat fenomene meteo periculoase, manifestate în zona de deal și de munte, unde a plouat abundent și s-au vor acumula cantități de apă de 40…50 l/mp și pe arii restrânse 60…70 l/mp.

Loading...

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here