IPJ Mehedinți: 30 de infracțiuni constatate și aproape 500 de amenzi aplicate în 72 de ore

0

Inspectoratul de Poliției Județean Mehedinți desfășoară, zilnic, acțiuni pentru siguranţa cetăţenilor, prevenirea faptelor antisociale şi menţinerea ordinii şi liniştii publice. 

În ultimele 72 de ore, în urma a 30 de acțiuni și aproape 200 de intervenții la evenimente, polițiștii mehedințeni au constatat peste 30 de infracțiuni și au aplicat aproape 500 de amenzi a căror valoare depăsește 140.000 de lei.

În perioada 27-29 iulie 2018, 432 de poliţişti au acționat, la nivelul județului Mehedinți, pentru prevenirea faptelor antisociale şi menţinerea ordinii şi siguranţei publice.

Activităţile au fost desfăşurate în sistem integrat, împreună cu celelalte instituţii cu atribuţii în asigurarea ordinii şi liniştii publice.

Au fost organizate 30 de acțiuni și s-a intervenit la 183 de evenimente, dintre care 42 au fost sesizate prin SNUAU 112.

În urma activităților, au fost constatate 34 de infracţiuni, dintre care 10 au fost constatate în flagrant delict. De asemenea, în cauzele instrumentate a fost dispusă o măsură restrictivă de libertate.

Totodată, pentru neregulile constatate, polițiștii au aplicat 444 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 145.605 lei, şi au fost confiscate bunuri în valoare de 1.200 de lei.

Siguranţa rutieră şi salvarea de vieţi sunt, de asemenea, priorităţi ale Poliţiei Române.

Astfel, poliţiştii rutieri au desfăşurat activităţi pentru prevenirea accidentelor de circulaţie, fiind constatate 15 infracțiuni la regimul rutier. Au fost reținute 19 permise de conducere și au fost retrase 3 certificate de înmatriculare.

Exemplu:

Poliţiştii Serviciului Arme, Exploziv și Substanțe Periculoase, au identificat 125 cartușe, 2 arme letale confecționate artizanal deținute ilegal, o matriță pentru turnarea proiectilelor unice și aproximativ 2 kg de proiectile tip alice, în urma unei percheziții domiciliare la locuința unui bărbat în vârstă de 57 de ani, din comuna Hinova, județul Mehedinți.

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here