Sfaturi pentru mămici: 3 motive pentru care copilul tău ar trebui să doarmă singur!

0

Iubirea unei mame este imensă şi nu se poate compara cu niciun sentiment simţit până la momentul venirii pe lume a copilului său. Însă, cu toate că frumuseţea acestuia este unică, după câteva luni, o mămică începe să resimtă extrem de tare oboseală şi nu îşi doreşte decât să se odihnească. Nici somnul nu mai este ce a fost, mai ales pentru acelea care dorm mult prea multe luni cu bebeluşii în pat.

În cazul în care şi tu eşti mămică şi te confrunţi cu oboseala, află că există motive destul de întemeiate pentru care ar trebui să îl înveţi pe bebe să doarmă şi singur. De altfel, de aceea ai cumpărat şi un pătuţ, pentru că bebe să nu fie tot timpul cu tine în pat, nu?

Iată de ce copilul tău ar trebui să doarmă singur:

Pentru că există pericolul de sufocare

Sigur ai auzit şi de faptul că au murit o mulţime de copii sufocaţi de propriii părinţi, în pat. Chiar dacă ţi se pare imposibil şi consideri că eşti mult prea grijulie, află că oboseala te poate înfrânge şi este mai bine să previi o astfel de tragedie. De aceea, pentru evitarea acestor situaţii, medicii pediatri recomandă să dormi în aceeaşi încăpere cu copilul tău, dar nu în acelaşi pat. Chiar dacă nu îţi surâde ideea de pătuţ, orientează-te către unul de calitate pentru a-i asigura lui bebe tot confortul. De exemplu, la Babyneeds găseşti pătuţuri de bebeluş, modele diverse, astfel încât să îl alegi pe cel mai potrivit celui mic.

Întrucât pătuţurile pot fi folosite până la vârsta de 4 ani

Sigur că nu o să dormi alături de copilul tău până la vârsta de 4 ani. De aceea există pătuţuri au poziţii reglabile, special pentru a fi folosite până la această vârstă. Chiar dacă unii copii se desprind mai greu din patul părinţilor, această despărţire trebuie să aibă loc cât mai devreme, astfel încât acesta să se obişnuiască singur. Bineînţeles că există tot felul de trucuri în acest sens.

De exemplu, poţi să stai lângă el până adoarme şi să îi citeşti poveşti. Pe de altă parte, şi oboseala de dinainte somnului poate contribui la liniştea de peste noapte a părinţilor. Astfel, vezi preţurile maşinuţelor electrice pentru copii şi a vehiculelor fără pedale, întrucât acestea îi solicită pe micuţi şi le asigură un somn odihnitor. Ţine minte că dacă separarea se va produce mai devreme, copilul va deveni mai încrezător în propriile forţe.

Pentru ca tu şi soţul tău să reveniţi la viaţa normală de cuplu

Cu siguranţă, lunile de când a venit bebe pe lume nu au fost la fel pentru tine şi partenerul tău de viaţă. Însă, după 6 luni ar trebui să îl dezobişnuieşti pe acesta de dormitul cu voi şi să vă apropiaţi la fel de mult cum eraţi înainte de naştere. Chiar dacă tendinţa ta de mamă este de a pune întotdeauna copilul pe primul loc şi de a uita de necesităţile tale şi ale soţului, o să îţi dai seama că, pe termen lung, vei observa efecte negative ale acesteia.

Aşadar, nu dormi cu bebe în pat, mai ales când eşti extrem de obosită, întrucât există pericolul de sufocare. De altfel, pătuţurile pot fi folosite până la 4 ani, aşa că profită pentru a-l ţine aproape de tine, poate chiar în aceeaşi cameră. Nu în ultimul rând, dacă bebe va dormi singur, tu şi partenerul de viaţă o să puteţi reveni la viaţa normală de cuplu!

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here