Ministrul justiției, Tudorel Toader, prezent la dezbaterea referitoare la investigarea persoanelor acuzate de crime în cadrul regimurilor comuniste

0

Joi, 23 august 2018, ministrul justiției, Tudorel TOADER și secretarul de stat Marieta SAFTA, au participat la Reuniunea ministerială privind dezbaterea referitoare la investigarea persoanelor acuzate de crime în cadrul regimurilor comuniste, la nivel internațional, organizată la Tallinn, în Estonia, cu ocazia Zilei Europene a Comemorării Victimelor Regimurilor Totalitare, context în care, s-a agreat Declarația comună referitoare la comemorarea victimelor regimurilor totalitare.

În acest cadru, a avut loc ceremonia de inaugurare a Memorialului victimelor comunismului, ridicat la Tallinn, ocazie cu care ministrul justiției din Estonia a depus o coroană de flori, alături de miniștrii de justiție din România, Croația, Lituania și Letonia, prezenți la eveniment, pentru a aduce un omagiu victimelor regimurilor totalitare.

În a doua parte a zilei, delegația Ministerului Justiției din România a participat la conferință intitulată: “Utopia unachieved despite millions victimised? Communist crimes and European memory”. În cadrul acestui eveniment, avocați, scriitori și cercetători au avut intervenții ce au vizat discutarea unor aspecte conceptuale referitoare la perioada comunistă.

Prin participarea delegației Ministerului Justiției la evenimentele mai sus menționate, România s-a alăturat efortului regional și pan-european de conservare a memoriei victimelor regimurilor totalitare.

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here