Număr dublu de concurenți la Semimaratonul Buftea 2018

0
  • Cel mai important concurs de alergare din proximitatea Bucureștiului va alinia, la start, peste 300 de participanți
  • Participanții vor parcurge, în funcție de probă, una, două sau trei ture de 7 kilometri

Asociația Pegas Triatlon Club organizează, în parteneriat cu Primăria Buftea, cea de-a doua ediție a Semimaratonului Buftea și mizează pe un număr dublu de pasionați de sport la startul competiției, de peste 300.

“Profităm din plin de vremea bună de început de toamnă și invităm, în 30 septembrie, pasionații de alergare la o competiție ce se desfășoară într-o oază verde, curată, în imediata proximitate a Bucureștiului. Avem un traseu care trece prin locuri încărcate de istorie, cum ar fi Domeniul Știrbey, într-un oraș care crește, în ultimii cinci ani, ca pol de atracție pentru pasionații de alergare, duatlon și triathlon”, declară Cosmin Rogoveanu, reprezentant al Asociației Pegas Triatlon Club.

Concursul este destinat atât amatorilor cât și profesioniștilor, și este accesibil oricărui pasionat de sport. Probele disponibile sunt de 7 kilometri, 14 kilometri și 21 de kilometri. Traseul este format dintr-o buclă de 7 kilometri, care se parcurge o data, de două sau de trei ori, în funcție de proba aleasă. Din cei 7 kilometri, 2 kilometri sunt în incinta Domeniului Stirbey.

Unicitatea concursului consta în faptul că sportivii de la probele de 14 și 21 de kilometri punctează și în clasamentul probelor mai scurte. Cu alte cuvinte, un concurent de la proba de 14 kilometri va puncta și în clasamentul probei de 7 kilometri, iar concurentul de la 21 de kilometri va intra și în clasamentele probelor de 7 și 14 kilometri. Organizatorii au pregătit și un premiu special de Campion Absolut, pentru concurentul sau concurenta care reușește să câștige toate cele trei probe din concurs.

Prima ediție a Semimaratonului Buftea, la startul căreia s-au aliniat 137 pasionați de sport, a marcat finalul calendarului competițional din Buftea, în 2017. Asociația Pegas Triatlon Club organizează, anual, și competițiile Pegas Triatlon Buftea, Pegas Duatlon Buftea și Cozia Mountain Run. Mai multe informații despre competitive sunt disponibile la www.buftea21km.ro.

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here