Polițiștii din Olt au întocmit dosare penale, după depistarea unor conducători auto sub influența alcoolului

0

Polițiștii au depistat un bărbat, de 36 de ani, din comuna Brastavățu, în timp ce conducea un autoturism pe raza comunei Grădinile, având o concentrație 0,72 mg/L alcool pur în aerul expirat.

Polițiștii din cadrul Poliției orașului Balș au depistat în trafic o femeie, de 47 de ani, din orașul Balș, în timp ce conducea un autoturism sub influența alcoolului.

În urma testării cu aparatul alcooltest, a rezultat o concentrație de 0,47 mg/L alcool pur în aerul expirat.

La data de 26 august 2018, în timp ce acționau pentru siguranța traficului rutier, polițiștii olteni au depistat un bărbat, de 25 de ani, în timp ce conducea  un autoturism pe raza comunei Osica de Sus, având o concentrație de 0,59 mg/L alcool pur în aerul expirat. 

În aceeași zi, polițiștii rutieri din cadrul Poliției municipiului Caracal au depistat un bărbat, de 49 de ani, din comuna Livezi, județul Vâlcea, în timp ce conducea un autoturism, având o concentraţie de 0,86 mg./L alcool pur în aerul expirat.

Totodată, pe strada Bradului, din municipiul Caracal, polițiștii au depistat un bărbat, de 35 de ani, din localitate, în timp ce conducea un autoturism, având o concentraţie de 0,64 mg./L alcool pur în aerul expirat.

De asemenea, pe raza comunei Bârza, polițiștii au oprit în trafic un bărbat, de 44 de ani, din localitate. În urma testării cu aparatul alcooltest, a rezultat o concentrație de 1,05 mg/L alcool pur în aerul expirat.

Polițiștii Secției de Poliție Rurală Perieți au depistat în trafic un bărbat, de 68 de ani, din comuna Schitu, în timp ce conducea un autoturism, având o concentraţie de 0,50 mg./L alcool pur în aerul expirat.

Acționând pe raza municipiului Slatina, pentru prevenirea evenimentelor rutiere, polițiștii rutieri au depistat în trafic un bărbat, de 26 de ani, din localitate, în timp ce conducea un autoturism, având o concentraţie de 1,21 mg./L alcool pur în aerul expirat.

În urma acestor activități, în toate cazurile, polițiștii au întocmit dosare penale, continuând cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe.

În acest week-end, polițiștii au depistat, pe raza comunei Stoeneşti, un bărbat, de 31 de ani, din comuna Gostavăţu, în timp ce conducea un autoturism, fără a poseda permis de conducere.

Polițiștii efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

NU CONDUCEȚI SUB INFLUENȚA BĂUTURILOR ALCOOLICE!

PUNEȚI ÎN PERICOL VIAȚA DUMNEAVOASTRĂ, PRECUM ȘI A CELORLALȚI  PARTICIPANȚI  LA TRAFIC!

IPJ Olt vă reamintește 

Conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deținerii permisului de conducere de către o persoană care, la momentul prelevării mostrelor biologice, are o îmbibație alcoolică de peste 0,80 g/L alcool pur în sânge se pedepsește cu închisoare de la unu la 5 ani sau cu amendă. 

Totodată, conducerea sub influența băuturilor alcoolice, dacă fapta nu constituie infracțiune, potrivit legii, se sancționează contravențional cu 9-20 de puncte amendă, iar ca măsură complementară conducătorului auto i se suspendă dreptul de a conduce pe o perioadă de 90 de zile.

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here