Reciclarea deșeurilor din plastic, un obiectiv important pentru Parlamentul European – VIDEO

0

Reciclarea tuturor ambalajelor din plastic până în 2030 se numără printre obiectivele unei noi strategii pe care Parlamentul European o examinează. Noile măsuri vor ajuta țările europene să reducă volumul de deșeuri din plastic pe care le produc și să-și limiteze impactul devastator asupra mediului, climei, sănătății și economiei.

Transcrierea materialului video

Acest centru de reciclare din Franța gestionează toate tipurile de deșeuri din plastic. Obiecte precum sticle de lapte sau șampon, recipiente de iaurt și chiar filme sunt sortate aici. Această situație nu este foarte des întâlnită în Europa. Sub 30% din cele aproape 26 de milioane de tone de deșeuri de plastic produse în fiecare an sunt acum colectate și reutilizate.

Pentru a aborda această problemă, Parlamentul European examinează o nouă strategie privind materialele plastice.

Mark Demesmaeker / ECR: “În această nouă situație, Comisia are un rol de jucat. Trebuie să revizuiască cerințele esențiale pentru ambalajele din plastic pentru a se asigura că toate ambalajele din plastic produse în UE pot fi reutilizate sau reciclate până în 2030“.

Printre alte măsuri, Parlamentul dorește să ia măsuri cu privire la articolele de unică folosință. Deșeurile din plastic reprezintă în prezent peste 80% din gunoiul marin. Jumătate din această cantitate provine din articole din plastic de unică folosință.

Parlamentarii sprijină, de asemenea, conversia materialelor plastice reciclate în produse noi, precum și eforturile sporite în domeniul cercetării și inovării.

Mark Demesmaeker / ECR: “Până în prezent am externalizat problema deșeurilor din plastic în țări precum China, iar China a decis recent să interzică importurile de plastic rezidual din UE, astfel încât trebuie să acționăm acum, trebuie să inovăm și trebuie să investim“.

Crearea unei piețe autentice pentru materiale plastice reciclate poate permite Europei să transforme deșeurile de plastic într-o resursă economică.

Loading...

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here