FIFA, UEFA și Asociația Agenților Europeni de Fotbal, interogate de o comisie specială

0

Reprezentanții FIFA, UEFA și Asociația Agenților Europeni de Fotbal vor fi interogați de o comisie parlamentară specială privind spălarea banilor și fraudă fiscală. Acuzațiile de corupție la nivel înalt au apărut în urma celei mai mari scurgeri de date din istoria sportului.

Este așa-numitul “joc frumos”. Dar mult mai puțin frumoasă este lumea subterană a fraudei fiscale din fotbal, în care sunt implicate unele dintre cele mai mari nume din sport. O scurgere recentă de peste 18 milioane de documente conține acuzații grave de corupție la adresa unor oficiali, cluburi, agenți și jucători, precum și metodele complexe folosite pentru a evita plata taxelor.

O comisie parlamentară specială, înființată inițial pentru a cerceta documentele provenite din Panama care implicau conturi offshore, cercetează acum problemele din fotbal. Organisme precum FIFA și UEFA se află în capul listei.

Deputații europeni cercetează sistemul opac de transfer al jucătorilor pentru sume uriașe de bani, modul de finanțare a cluburilor europene și câștigurile obținute din drepturile de imagine ale jucătorilor – care nu sunt impozitate la fel de mult ca salariile. Este un nou pas în direcția impulsionării Uniunii Europene spre înăsprirea pedepselor privind spălarea de bani și fraudă fiscală.

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here