DOLJ: Percheziție în Pielești – pistoale deţinute ilegal şi cocaină descoperite de poliţişti

0

Mai multe bunuri deţinute ilegal au fost descoperite de poliţiştii doljeni la o percheziţie domiciliară, în comuna Pieleşti. Cinci pistoale neletale, muniţie şi  cocaină, au fost ridicate de poliţişti în vederea continuării cercetărilor 

În cursul acestei zile, poliţişti din cadrul Serviciului Arme Explozivi şi Substanţe Periculoase Dolj, cu sprijinul poliţiştilor din cadrul Secţiei 5 Poliţie Rurală Pieleşti şi o grupă din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale au efectuat o percheziţie domiciliară în comuna Pieleşti, la locuinţa unui tânăr de 26 de ani.

În urma percheziţiei domiciliare, au fost depistate patru arme (pistoale) neletale, calibrul 9 mm, un pistol neletal, calibru 8 mm, 216 cartuşe neletale şi 15 bile din material plastic, transparent, ce conţineau o substanţă pulverulentă de culoare albă, respectiv cocaină.

Din cercetări a rezultat că armele şi muniţia ar fi fost cumpărate, în cursul lunii octombrie a acestui an, din Bulgaria şi introduse în România, fără a fi declarate organelor vamale de control.

Bunurile deţinute ilegal de către tânărul de 26 de ani au fost ridicate, iar în cauză se efectueaza cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, contrabandă calificată, precum şi infracţiuni prevăzute de legea 143/2000 privind prevenirea şi combaterea traficului şi consumului ilicit de droguri. 

Dosarul a fost înaintat, cu propunere de declinare a competenţei, către Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Craiova, unitate competentă cu soluţionarea, în vederea luării măsurilor legale.

Loading...

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here