Craiova, alături pentru totdeauna de MINUNEA BLONDĂ

0

Este considerat unul dintre cei mai buni jucători români ai tuturor timpurilor. A jucat în echipa fabuloasă a Craiovei Maxima, între anii 1973-1984, și a evoluat în nu mai puțin de 65 de meciuri, în tricoul naționalei. Ca jucător a câştigat trei titluri cu Universitatea Craiova (1973-1974, 1979-1980 și 1980-1981), patru Cupe ale României şi a fost semifinalist al Cupei UEFA cu gruparea din Bănie, care a devenit, în sezonul 1982-1983, prima echipă din ţara noastră care ajunge în careul de aşi al unei cupe europene.

Ca antrenor, Ilie Balaci le-a pregătit pe Dinamo (tineret), Pandurii Târgu Jiu, Drobeta Turnu Severin și Universitatea Craiova. În anul 1991 a părăsit România pentru a antrena în Asia și Africa, unde a câștigat 21 de trofee cu şapte cluburi și a fost supranumit „Prințul deșertului“.

Admirat de o lume întreagă pentru pasiunea, harul și profesionalismul său, lui Ilie Balaci i-a fost conferit, în 2002, de către Consiliul Local Municipal și Primăria Craiova, titlul de Cetățean de Onoare al Municipiului Craiova.

Conducerea Primăriei Craiova își exprimă regretul pentru dispariția prematură a marelui jucător și este alături de familia îndoliată și admiratorii săi de pretutindeni. Ilie Balaci va rămâne în sufletul nostru, al tuturor, MINUNEA BLONDĂ a CRAIOVEI MAXIMA.

Drum lin printre îngeri, ILIE BALACI!

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here