ZIUA ȘTAFETEI 2018 – eveniment organizat de Terre des hommes

0

În perioada 12 – 23 Noiembrie 2018, tineri din toată țara vor prelua slujbele mult visate ale unor profesioniști în domeniu lor de activitate cu disponibilitatea de-a împărtăși din abilitățile și expertiza lor. Aceasta este viziunea cu care Fundația Terre des hommes a inițiat evenimentul Ziua Ștafetei în anul 2012 și la care participă anul acesta peste 2.500 de tineri.

Ziua Ştafetei” celebrează dreptul tuturor tinerilor de a participa în societate și se desfășoară în fiecare an în noiembrie, cu ocazia Zilei Internaționale a semnării Convenției privitoare la Drepturile Copilului ce are loc pe 20 noiembrie.

Conceptul este următorul: pentru o zi, tinerii “preiau” meseria visată, pe care au decis că vor s-o experimenteze. Această zi specială este apoi pregatită de către mentor oferindu-le oportunitatea de a vedea cu adevărat ce înseamnă exercitarea profesiei alese. Mentorul va ghida tinerii pe parcursul zilei și chiar va încurajara implicarea tinerilor în luarea deciziilor.

Am răspuns imediat invitației Fundației Terre des hommes pentru că în calitate de părinte mi-aș dori să-i ofer oportunitatea copilului meu să vadă pe propria piele ce înseamnă asumarea meseriei pe care ți-o alegi și responsabilitățile ce decurg de aici. Este un exercițiu excelent pentru tineri să experimenteze dacă meseria pe care ei și-o proiectează pentru propriul viitor este una căreia ei îi pot face față sau nu, sau poate ei vâd lucrurile altfel și vin cu îmbunătățiri, cu idei creative despre cum ne putem face mai bine meseria. Copiii sunt foarte creativi, să nu uităm acest aspect.susține Mariana Ioniță, Director Clubul Central de Șah București, mentor ZIUA ȘTAFETEI  2018.

Terre des hommes încurajează companiile și instituțiile care iau parte la această inițiativă să extindă maniera în care includ copiii și tinerii în luarea deciziei în această zi deosebită și dincolo de ea, pe parcursul anului și să exploreze posibilitatea de a-i consulta în domeniile lor specifice de activitate. Să fie inspirați în a crea un spațiu sigur pentru tineri, în care aceștia să poată învăța și să-și poată exprima opiniile.

Înscrierile se vor face pe website-ul www.ziuastafetei.ro până pe 1 noiembrie 2018. Sunt așteptate să se înscrie organizații nonguvernamentale, instituții publice, școli, instituții de protecție a copilului, instituții private, copii, tineri. 

Proiectul este dedicat tuturor copiilor și tinerilor cu vârste între 12-18 ani care trăiesc în România.

«Mi-a plăcut să am pentru o zi meseria dorită. Odată cu ZIUA ȘTAFETEI, m-am convins că psihologia este ceea ce-mi doresc să urmez mai departe.» a susținut Magda G., elevă în vârstă de 17 ani, participantă la ediția anului trecut.

Inițiativa, ajunsă în prezent la cea de-a șaptea ediție, este implementată de Fundația Terre des hommes în parteneriat cu Ministerul Educației Naționale, F.O.N.P.C, Autoritatea Națională pentru Protecția Drepturilor Copilului și Adopție, instituții de stat și private din toată țara, ce recunosc potențialul deosebit al tinerilor.

****************

Despre Fundația Terre des hommes

Înființată în 1960 în Elveția și activă în peste 35 țări ale lumii, Fundația Terre des hommes a avut o prezență neîntreruptă în România începând din anul 1992, contribuind la îmbunătățirea sistemului de protecție a copilului, reforma asistenței sociale și facilitarea participării copiilor la dezvoltarea propriei comunități.

În fiecare an, Terre des Hommes Elveția, reprezentanța din România, prin echipa sa de specialiști în protecția copilului, psihologi, sociologi și experți organizaționali, implementează programe și proiecte în beneficiul a mii de copii, axându-se asupra următoarelor priorități:

  • întărirea sistemului de protecție a copilului astfel încât să fie prevenite situațiile de abuz, neglijare și exploatare;
  • sprijinirea copiilor aflați în situații de trafic și migrație;
  • incluziunea comunităților de romi și a altor minorități.

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here