Jandarmeria Gorj: Ziua patronilor spirituali – Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil

0

În această zi sfântă de 8 noiembrie, sărbătorim Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil, conducătorii oștilor cerești, care simbolizează lupta pentru dreptate dar și un model spiritual pentru noi jandarmii.

Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil, sunt ocrotitorii spirituali ai Jandarmeriei Române, fiind luptători îndeptățiți pentru respectarea poruncilor lui Dumnezeu, iar asemenea lor, dar pe pământ, jandarmii ocrotesc și asigură respectarea legilor.

Pe parcursul celor 168 de ani de existență, Jandarmeria Române i-a avut ocrotitori pe Sfântul Gheorghe, Sfântul Constantin și Elena, iar din 1940 pe Sfântul Mihail si Gavriil, aceștia fiind aleși pentru că Mihail reprezintă legea, pe care o apără cu sabia focului iar Gavriil reprezintă ordinea, firescul, bunătatea, pacea.

Tot astfel și profesia noastră desfășurată sub deviza ,,Lex et Ordo” (Lege și ordine), care înobilează însemnul heraldic, fiind în slujba cetățenilor executăm misiuni pentru ca aceștia să fie în siguranță.

Astăzi, 8 noiembrie 2018, o delegație de cadre din Jandarmeria Gorj, împreună cu preotul jandarm preacucernicul Iustinian Cotojman, au participat la Biserica Sfinții Apostoli Petru și Pavel la oficierea slujbei religioase închinată Sfinților Arhangheli.

Cu acest prilej, jandarmii gorjeni transmit sincere urări de sănătate, fericire, împlinirea dorințelor personale și profesionale,tuturor acelora care poartă numele Sfinților Arhangheli Mihail și Gavriil!

“La mulți ani!”

Inspectoratul de Jandarmi Județean Gorj

 

 

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here