Acțiune de control în domeniul silvic, organizată în județul Olt

0

Joi, 20 august 2020, Inspectoratul de Poliție Județean Olt și Inspectoratul de Jandarmi Județean Olt au derulat o acțiune de amploare, coordonata la nivel național de Ministerul Afacerilor Interne, în baza Planului de acțiune Scutul Pădurii, pentru prevenirea și combaterea faptelor ilegale din domeniul silvic.

La această operațiune au participat polițiști de ordine publică, rutieră, investigare a criminalității economice și jandarmi, care au acționat pentru combaterea activităților ilicite în domeniul exploatării, prelucrării și comercializării materialului lemnos.

Astfel, a fost controlată circulația materialului lemnos, fiind organizate filtre rutiere amplasate în punctele obligatorii de trecere, la nivel național. Polițiștii și jandarmii angrenați în această misiune, în colaborare cu specialiști din cadrul Gărzii Forestiere și Ocolului Silvic, au verificat 32 de obiective și peste 220 de mijloace de transport.

În urma neregulilor constatate au fost aplicate 6 sancțiuni contravenționale pentru încălcarea prevederilor Legii 171/2010 privind stabilirea și sancționarea contravențiilor silvice, în valoare de peste 8.000 de lei. Totodată, au fost confiscați aproximativ 3 metri cubi de material lemnos, în valoare de aproape 2.000 de lei (cherestea și lemn de foc).

Aceste acțiuni vor fi organizate în continuare, pentru prevenirea și combaterea faptelor ilegale din domeniul silvic.

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here