ESF+: Optimizarea programului European Social Fu

0

Uniunea Europeană a susținut zeci de mii de proiecte din întreaga Europă prin intermediul programului European Social Fund. Unul dintre aceste proiecte este un hotel cu vocație socială din Polonia, care oferă tinerilor defavorizați o mână de ajutor pentru a intra pe piața muncii.

Parlamentul European dorește să se asigure că programul ESF va continua să susțină asemenea proiecte.

Acesta este hotelul So Stay din orașul polonez Gdańsk. Și, chiar dacă pe dinafară pare un hotel obișnuit… În interior este un altfel de hotel. Este un hotel cu vocație socială. Hotelul angajează și instruiește tineri care au avut parte de un start dificil în viață. Toți au crescut în centre de plasament sau în asistență maternală.

Patrycja Kbylaniec (managerul unui hotel): “Este incredibil de satisfăcător să vezi un tânăr de 19 ani, pregătit să intre pe piața muncii, care după o lună de la angajare, se întoarce și ne mulțumește pentru pregătirea pe care i-am oferit-o la hotel“.

Proiectul a primit o mână de ajutor de la Fondul Social European. Un program care susține zeci de mii de proiecte asemenea hotelului „So Stay” în întreaga Europă. În urma succesului obținut, ESF este pregătit să evolueze. Parlamentul dorește să fuzioneze ESF cu alte patru fonduri și programe pentru a crea ESF+, simplificând astfel armele cu care UE luptă împotriva inegalității. Noul fond va aduce susținere financiară pentru companiile care angajează tineri, pentru copii și pentru programele de incluziune socială, sănătate și inovație socială. Totul, sub o umbrelă unică, pentru ca acesta să devină principalul canal de investiții sociale al Uniunii Europene.

Verónica Lope Fontagné / Grupul Partidului Popular European (Creștin Democrat) – Spania: “Va reuni fonduri dedicate celor mai puțin favorizați, precum și inițiativa Youth Guarantee and Employment. Vom beneficia de mai multă flexibilitate și ne va fi mai ușor să lucrăm cu toate aceste programe“.

Scopul programului ESF+ este să creeze o Europă mai cinstită și mai puternică, în care toți cetățenii să beneficieze de oportunități egale și să aibă acces la educație, instruire și angajare, indiferent de istoricul lor personal. Aceste modificări vor simplifica și vor accelera distribuția și accesarea fondurilor.

sursa: Multimedia Centre - Parlamentul European

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here