Diplome acordate de Ambasada României în SUA, cu ocazia spectacolului caritabil “Datini și obiceiuri de sărbători”

0

Ambasada României în Statele Unite ale Americii a acordat duminică, 16 decembrie 2018, primele diplome de recunoaștere a contribuției la promovarea și păstrarea datinilor românești, precum și a limbii române, cu ocazia spectacolului caritabil “Datini și obiceiuri de sărbători”, un recital al tradițiilor populare românești de Crăciun și Anul Nou. Diplomele au fost acordate Bisericii Ortodoxe Române “Sfântul Apostol Andrei”, Bisericii Ortodoxe Române „Sfânta Cruce”, organizației “Romanians of DC” și „Fundației Moldova”.

Spectacolul a inclus dansuri și tradiții din toate marile zone folclorice ale României aduse publicului de către Grupul de dansatori români din zona Washington, D.C., precum și colinde interpretate de Corul de copii al Bisericii Sfânta Cruce (acompaniați de Larisa Marian), Corul Bisericii Sfântul Andrei și de solista Andreea Rebăltescu.

În mesajul său adresat participanților, ambasadorul României la Washington, George Cristian Maior, și-a arătat aprecierea pentru demnitatea demonstrată de comunitatea românilor din America în reprezentarea României în Statele Unite. Ambasadorul român a amintit faptul că anul acesta românii au celebrat împlinirea a 100 de ani de la Marea Unire din 1918, moment aniversar cu ocazia căruia Ambasada României a recunoscut, prin acordarea simbolică a unor diplome, contribuţia constantă a comunităţi româno-americane la promovarea identităţii şi tradițiilor româneşti.

La eveniment au participat peste 250 de persoane, fondurile strânse cu această ocazie urmând a fi donate de către organizatori către Asociația Mana Cerească, din comuna Tătărăștii de Jos, județul Teleorman, care are ca scop construirea unui centru social pentru copii și bătrâni. (www.mana-cereasca.ro)

Ambasada României va continua să acorde diplome de recunoaștere a contribuției la promovarea și păstrarea datinilor românești în spațiul american, mai multor organizații din Statele Unite.

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here