Deputatul Cristian Buican: Președintele CJ Vâlcea, Constantin Rădulescu, lasă fără fonduri 6 primării

0
Parlamentarii PSD Gorj se țin de promisiune

În ciuda numeroaselor semnale publice lansate de către preşedintele PNL Vâlcea, deputatul Cristian Buican, privind repartizarea fondurilor publice de către Consiliul Judeţean pe criterii politice, domnul Constantin Rădulescu continuă să încalce legea şi să avantajeze primăriile conduse de edili ai Partidului Social Democrat. Hotărârea Consiliului Judeţean Vâlcea privind repartizarea pe unităţi administrativ-teritoriale a sumei de 4.565.549,95 lei din cadrul şedinţei CJ de marţi, 18 decembrie 2018, este un nou exemplu de astfel de alocări de fonduri publice strict pe criterii politice. Mai mult decât atât, Constantin Rădulescu lasă fără fonduri 6 primării vâlcene, alocându-le acestora fantastica sumă de 0 lei. Pe această cale, parlamentarul liberal Cristian Buican face un apel public la instituţiile abilitate de a verifica legalitatea acestor alocări de fonduri, în concordanţă cu prevederile legale în vigoare.

Pe lângă puternicul iz politic în repartizarea acestor fonduri, domnul Constantin Rădulescu dovedeşte că este şi un om răzbunător şi rău intenţionat, nealocând niciun leu unui număr de 6 primării vâlcene (Budeşti, Ghioroiu, Mateeşti, Mitrofani, Racoviţa şi Băile Govora) conduse, în mare parte, de edili liberali. În acest sens, deputatul Cristian Buican face un apel la Instituţia Prefectului Judeţului Vâlcea de a ataca în contencios administrativ această alocare de fonduri, în concordanţă cu acţiunile acestei instituţii din anul 2015, atunci când o astfel de hotărâre de CJ în care nu se alocau fonduri unui număr de 5 primării a fost atacată în instanţă de Instituţia Prefectului Judeţului Vâlcea.

Orice analiză obiectivă a proiectului de Hotărâre a CJ, aflat în discuţie, ne demonstrează caracterul ilegal al acestui act administrativ. Astfel, din suma totală de 4.565.549,95 lei, se propune alocarea sumei de 2.520.549,95 lei, adică peste 55% din întreaga sumă unui număr de 34 de primării conduse de edili social democraţi, în timp ce către 50 de primari liberali se alocă doar 1.985.000 lei, însemnând aproximativ 43% din suma repartizată. Se poate observa foarte clar cum domnul Constantin Rădulescu hotărăşte, ilegal şi imoral, să aloce în medie aproximativ 75.000 lei unei primării conduse de edili de la PSD, în timp ce localităţile conduse de edili liberali trebuie să se mulţumească cu o sumă de doar 39.700 lei. Aproape la jumătate! Este strigător la cer!

„Constantin Rădulescu îşi continuă politica ilegală şi imorală în privinţa repartiţiei fondurilor publice, de parcă ar veni de acasă cu aceşti bani. Este strigător la cer. De aproape 3 ani, împarte cetăţenii judeţului în două categorii, în funcţie de coloratura politică a edililor. El alocă discreţionar, fără niciun fel de criteriu obiectiv sau necesităţi, fonduri duble localităţilor conduse de edili de la PSD, faţă de orice alt partid politic reprezentat în judeţul Vâlcea. Sper ca la un moment dat, instituţiile statului să îşi facă datoria şi să îi ia la întrebări pe aceşti nenorociţi care se joacă cu destinele oamenilor, alocând fondurile publice pe criterii politice şi de grup. Sunt de asemenea mâhnit şi de faptul că Instituţia Prefectului are un dublu standard. În 2015, când majoritatea politică din cadrul CJ de atunci propunea o alocare de fonduri din care un număr de 5 administraţii publice locale nu primeau fonduri, a acţionat în instanţă, atacând hotărârea respectivă. Acum de ce nu fac acelaşi lucru? Aştept o reacţie promptă din partea tuturor asociaţiilor civice şi a presei pentru a se îndrepta nedreptăţile făcute unor cetăţeni ai judeţului Vâlcea. Sper ca acest apel al meu să fie corect înţeles şi să revenim la normalitate, iar fondurile publice să fie repartizate corect, pe criterii obiective” a declarat preşedintele PNL Vâlcea, deputatul Cristian Buican.

Birou Parlamentar                                                                   18 decembrie 2018
Deputat Cristian Buican

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here