Percheziții efectuate de DIICOT la persoane bănuite de trafic de minori

0

Joi, 27 decembrie 2018, polițiști din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Craiova, sub coordonarea unui procuror din cadrul DIICOT – ST Craiova au pus în executare cinci mandate de percheziţie, la domiciliile unor persoane bănuite de comiterea mai multor infracţiuni din sfera criminalităţii organizate.

Din cercetările efectuate rezultă suspiciunea rezonabilă că, începând din luna mai 2014 şi până în prezent, şase persoane ar fi racolat, transportat şi exploatat sexual mai multe minore şi tinere, atât în localităţi din judeţul Dolj, cât şi în străinătate, respectiv în Germania şi Austria.

De asemenea, în urma percheziţiilor, oamenii legii au identificat şi ridicat în vederea cercetărilor 6 bile cocaină, 25 grame canabis, 6 telefoane mobile şi diferite înscrisuri.

În urma administrarii probatoriului, procurorul de caz din cadrul DIICOT- Serviciul Teritorial Craiova a emis ordonanţă de reținere pe numele a şase persoane, acestea urmând a fi prezentate instanței competente cu propunere de  arestarea preventivă, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de trafic de minori, trafic de persoane, proxenetism şi deţinere şi vânzare fără drept de droguri de risc şi mare risc.

Activităţile au fost desfăşurate cu sprijinul poliţiştilor din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Dolj, Serviciul pentru Acţiuni Speciale.

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here