În 2018, Biroul teritorial Pitești al instituției Avocatul Poporului a cumulat un volum de activitate intensă

0

Anul 2018 la Biroul teritorial Pitești al instituției Avocatul Poporului a cumulat un volum de activitate intensă în slujba cetățenilor din județele Argeș și Vâlcea ale căror drepturi și libertăți fundamentale au fost afectate, sub diverse forme, de către autoritățile publice.

Statistic au fost acordate 766 de audiențe din care au fost reținute 304 petiții și au fost deschise pentru soluționare 91 de dosare. S-a răspuns la 218 apeluri telefonice, au fost efectuate 5 anchete și 3 sesizări din oficiu.

Anchetele au vizat presupusa încălcare a art. 34 (dreptul la ocrotirea sănătății), art. 49 (dreptul la protecție a copiilor și tinerilor), art. 50 (dreptul la protecție a persoanelor cu handicap), art. 52 (dreptul persoanei vătămate de o autoritate publică) și s-au derulat la Comisia de expertiză medicală din cadrul Casei Județene de Pensii Argeș, Autoritatea Națională a Medicamentelor și Dispozitivelor Medicale, Inspectoratul Școlar Județean Argeș, Primăria municipiului Pitești, Centrul de asistență medico-socială din comuna Lădești, județul Vâlcea.  Sesizările din oficiu s-au decis cu referire la presupusa încălcare a art. 22 (dreptul la viață și la integritate fizică și psihică), art. 35 (dreptul la un mediu sănătos), art. 49 (dreptul la protecție a copiilor și tinerilor) și art. 50 (dreptul la protecție a persoanelor cu handicap) și     s-au referit la comisia de expertiză medicală din cadrul Casei Județene de Pensii Argeș, siguranța locurilor de joacă pentru copii pe raza municipiului Pitești, lipsa marcajelor pentru trecerea de pietoni în vecinătatea unităților școlare de pe raza comunei Băiculești, județul Argeș. O parte dintre aspectele care au făcut obiectul anchetelor și sesizărilor din oficiu se află încă în lucru pentru a fi clarificate în concordanță cu reglementările legale în vigoare.

Am fost prezenți în 10 emisiuni Radio-Tv iar pentru această oportunitate mulțumim posturilor locale de televiziune care ne-au găzduit (Curier Tv și Antena 1 Pitești), canalelor youtube care ne-au promovat (www. proarges.ro). Despre activitatea noastră au fost publicate 8 articole de presă și mulțumim pentru interesul acordat. Am fost prezenți în 8 conferințe interne și internaționale precum și în 37 de seminarii și simpozioane locale.

Suntem la dispoziția cetățenilor atunci când autoritățile administrației publice le-au încălcat drepturile și putem fi contactați la sediul biroului din Pitești, str. Garoafelor nr. 6 (cartier Eremia Grigorescu), telefonic la numărul 0248 211 101 și la adresa de email: avparges@avp.ro. În municipiul Râmnicu Vâlcea acordăm audiențe lunar, începând cu luna februarie, la sediul Bibliotecii Județene “Antim Ivireanul”, unde îi așteptăm pe cei interesați să ne obțină sprijinul.

Dr. Mihaela Stănciulescu, consilier coordonator

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here