CJE Dolj: Demers transparent – fără culoare politică!

0

În urmă cu aproximativ o lună, ne exprimam pentru prima dată dorința ca elevii înmatriculați în școlile din Craiova să primească gratuitate la transportul în comun pe parcursul întregului an calendaristic, vizate fiind mijloacele operate de Regia Autonomă de Transport.

Demersul a fost dezbătut în cadrul a trei Adunări generale ale Consiliului Județean al Elevilor Dolj, stabilindu-se doi pași primordiali: strângerea de semnături în sprijinul inițiativei, respectiv participarea la discuții cu reprezentanți ai administrației publice locale, pentru a o pune în aplicare.

Voluntarii au luat la pas instituțiile publice și centrele comerciale, unitățile de învățământ preuniversitar și universitar, pentru a convinge un număr cât mai mare de persoane să se alăture propunerii.

După săptămâni la rând dedicate procesului de organizare și desfășurare a demersului, acesta capătă fond. În lumina evenimentelor recente însă, ținem să facem o serie de precizări: inițiativa și campania aferentă intitulată „Vrem gratuitate, nu transport în RATe!” aparțin exclusiv Consiliului Județean al Elevilor Dolj.

Ne poziționăm ferm ca fiind independenți de grupările din sfera politicului și refuzăm asocierea cu acestea, acțiunile noastre având caracter nepartizan. Ideea și eforturile depuse în scopul materializării sale au izvorât strict din necesitatea celor pe care îi reprezentăm: elevii, viitorul societății, asupra cărora ar trebui să se concentreze realmente atenția comunității locale.

Costul abonamentului lunar, ce reprezintă peste o treime din valoarea alocației unui copil, sumă nu întotdeauna accesibilă familiilor, dorința de a contribui la facilitarea accesului la educație a elevilor, de altfel beneficiari primari, precum și de a scădea rata absenteismului școlar, prin încurajarea acestora să participe la cursuri, au constituit principalele argumente ce au condus spre demararea demersului. La acestea se adaugă susținerea unei metode eficiente de a reduce numărul absențelor înregistrate ca urmare a întârzierilor cauzate de traficul congestionat, circulația rutieră fiind degajată astfel.

Solicităm public ca desfășurarea și rezultatul campaniei să nu fie eclipsate de mișcări politice de natură să atragă capital de imagine și insistăm asupra tratării corespunzătoare a nevoilor stringente ale elevilor.

Vom lupta în continuare pentru realizarea demersului, în același spirit independent, făcând apel doar la sprijinul autorităților administrative locale și la susținerea populației Craiovei.

Andra-Maria Ion – Președintele Consiliului Județean al Elevilor Dolj

Loading...

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here