Mai bine mai târziu decât niciodată: după 4 ani, Constantin Rădulescu îi dă dreptate lui Cristian Buican

0

În mass-media vâlceană a apărut un material de presă în care se specifică faptul că președintele Consiliului Județean Vâlcea a ajuns la concluzia că județul nostru are nevoie de o ”Strategie de dezvoltare a turismului în județul Vâlcea”.

Trecând peste faptul că a trecut mai bine de un an de la instalarea actualei conduceri PSD a Consiliului Județean Vâlcea, timp în care această strategie putea fi deja realizată, dorim să reamintim opiniei publice faptul că încă din anul 2013, constant, deputatul Cristian Buican a solicitat autorităților județene realizarea unei astfel de strategii turistice a județului Vâlcea, ținând cont de potențialul turistic uriaș al acestui județ.

În primăvara anului 2013, parlamentarul liberal Cristian Buican, solicita Consiliului Județean ”stabilirea unei strategii turistice clare, pe care să înceapă să o implementeze, punct cu punct, o implicare mai mare în promovarea turistică, realizarea unor materiale de promovare care să înglobeze toate obiectivele turistice şi de ce nu chiar şi o alocare bugetară mai mare în lucrări de infrastructură rutieră care să înlesnească accesul către acestea”.

Tot în primăvara anului 2013, președintele liberalilor vâlceni, propunea înființarea unei Asociaţii de Dezvoltare Intercomunitară Turistică formată din Consiliul Județean și toate localitățile stațiune turistică din județ, al cărei scop ”ar fi elaborarea unor proiecte de promovare turistică a judeţului şi a localităţilor membre, încheierea unor parteneriate cu tour-operatori români şi străini, precum și accesarea unor fonduri europene însemnate pentru dezvoltarea turistică a judeţului”. De asemenea prin intermediul aceluiași apel lansat conducerii PSD-iste a Consiliului Județean de atunci, parlamentarul liberal Cristian Buican sublinia faptul că județul Vâlcea are nevoie ”de o strategie judeţeană pe domeniul turistic, clară şi aplicabilă, (…) de o mai bună promovare (…) și de investiţii în infrastructură în zonele cu potenţial turistic”.

Acest subiect a fost reluat de către deputatul Cristian Buican și în primăvara anului 2016, atunci când propunea realizarea unei ”strategii îndrăzneţe de promovare turistică, care să prevadă modalităţi clare de promovare, pachete turistice complexe şi diversificate (…) și o coordonare a investiţiilor turistice între public şi privat, care să ofere turiştilor atât infrastructură europeană de drumuri, apă şi canal, cât şi infrastructură privată de cazare şi agrement”. Președintele liberalilor vâlceni, deputatul Cristian Buican considera atunci, ca și acum, că județul Vâlcea, ”cu un plan bine pus la punct şi o concentrare a resurselor financiare din următorii ani pe domeniul turistic, putem ca, peste 4 ani, să fim pe locul 3-4 ca judeţ în România, cu peste 500.000 de turişti pe an”.

”Lasând la o parte zecile de demersuri parlamentare ale subsemnatului privind investițiile din domeniul turistic și al infrastructurii din zonele cu potențial turistic din județ, de mai bine de 4 ani solicit Consiliului Județean realizarea unei strategii turistice a județului Vâlcea. Mă bucur să aflu, că după un an de zile în care a dormit actuala conducere a ajuns la concluzia că avem nevoie de o astfel de strategie. Mai bine mai târziu decât niciodată! Sper ca acest demers al meu să fie corect înțeles și să nu deranjeze orgoliile actualei conduceri a Consiliului Județean. Nu vreau să îmi însușesc eu acest demers, pentru că el trebuie realizat de către Consiliul Județean, dar îmi permit să le sugerez să preia din materialele publice prezentate de subsemnatul dea lungul timpului, direcțiile principale ale acestei strategii. De asemenea, îmi doresc ca în realizarea acestui document programatic să fie implicați cât mai mulți cetățeni, să vedem o dezbatere publică reală, așa cum este normal în anul 2017. Din cadrul Strategiei integrate de dezvoltare durabilă a județului Vâlcea pentru perioada 2015-2022, document realizat și adoptat în timpul mandatului de un an de zile în care liberalii au condus Consiliul Județean Vâlcea, reiese că potenţialul de dezvoltare turistică este unul impresionant, ce poate asigura județului mii de noi locuri de muncă” a declarat președintele PNL Vâlcea, deputatul Cristian Buican.

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here