Jandarmeria Olt continuă acțiunile pentru combaterea braconajului piscicol

0

Pe timpul executării misiunilor specifice, în seara zilei de 26 noiembrie 2019, pe malul drept al râului Olt, pe raza localităţii Tomeni, jandarmii au depistat două persoane în timp ce desfășurau activități ilegale de pescuit comercial pe luciul de apă al râului Olt, cu ajutorul unor ambarcațiuni pneumatice și a mai multor plase de pescuit comercial, în lungime totală de 1020 m.

Braconierilor li s-au întocmit acte de constatare pentru  pescuitul comercial sau sportiv fără licență sau autorizație de pescuit”, “pescuitul resurselor acvatice vii cu unelte de pescuit având ochiul de plasă sub dimensiunile minime legale” și  “deţinerea sau utilizarea uneltelor de plasă de tip monofilament”, fapte prevăzute de art. 64 din Ordonanţa de Urgenţă nr. 23/2008, privind pescuitul şi acvacultura.

Cele două persoane, uneltele de pescuit, precum şi ambarcaţiunea folosită au fost predate organelor de urmărire penală competente în vederea continuării verificărilor, iar peştele din plase a fost redat mediului natural.

Jandarmii vă reamintesc că faptele săvârşite constituie infracțiuni și se pedepsesc cu amendă și interzicerea dreptului de a pescui pe o perioadă cuprinsă între un an și 3 ani.

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here